ht premijer liga

Split osigurao drugo mjesto uoči doigravanja, Gorica nakon produžetka svladala Zadar i 'gurnula' ga na treću poziciju

06.05.2022 u 21:52

Bionic
Reading

Košarkaši Splita osigurali su drugo mjesto uoči doigravanja za naslov prvaka Hrvatske, oni su u susretu posljednjeg, 10. kola Hrvatski Telekom Premijer lige - Lige za prvaka kao gosti uvjerljivo svladali Zabok 80:57

Splićane je do pobjede u Zaboku predvodio Lovre Runjić s 19 koševa, dok je kod domaćih najefikasniji bio Lovro Buljević s 15 koševa.

Split će tako u četvrtfinalu igrati protiv prvog sastava Lige za ostanak Adria Oil Škrljeva, a ujedno je osigurao i prednost domaćeg terena u eventualnom polufinalu.

Drugi kandidat za drugo mjesto, Zadar izgubio je na svom parketu od Gorice 104:99 nakon produžetka. Borna Kapusta je s 25 koševa bio najbolji strijelac Gorice, dok je Aleksandar Bursać s 21 košem i 10 skokova predvodio Zadar.

Split je tako ligaški dio okončao s omjerom pobjeda i poraza 24-8, dok je Zadar ostvario omjer 23-9.

Zadar će tako u četvrfinalu igrati protiv Zaboka koji je zauzeo šesto mjesto u Ligi za prvaka.

U rezultatski nevažnoj utakmici jer je i prije nje bilo jasno kako će Cibona u doigravanje s prvog, a Cedevita Junior s četvrtog mjesta, Cedevita Junior je u Domu sportova nadigrala Cibonu 99:87. Filip Bundović ubacio je 17 koševa za Cedevitu Junior, a Roko Prkačin 18 za Cibonu.

Još ranije je bilo poznato kako će četvrta Cedevita Junior u četvrtfinalu igrati protiv pete Gorice, dok Cibona još uvijek čeka svog suparnika. Bit će to drugi sastav iz Lige za ostanak, a za tu poziciju će u subotu od 19 sati u izravnom dvoboju igrati Furnir i Šibenka.

Standings provided by SofaScore LiveScore