vozi, bre miško

Srpski menadžer otvoreno zaprijetio uništenjem hrvatske košarke: Napustite li ABA ligu, povući ću svoje igrače...

07.05.2022 u 08:06

Bionic
Reading

Miodrag Miško Ražnatović (55) jedan je od najutjecajnijih svjetskih košarkaških menadžera, brine se za karijere zvijezda kao što su Nikola Jokić, Dario Šarić, Ivica Zubac, Andrija Žižić... No, Ražnatović u svojoj agenciji BeoBasket ima i hrvatske košarkaše koji igraju za hrvatske klubove koji bi mogli istupiti iz regionalne ABA lige. A Mišku se to nimalo ne sviđa

Hrvatski košarkaški savez (HKS) je našim klubovima ponudio igranja u Fibinim natjecanjima - Ligi prvaka, Eurokupu i Alpe Adria Kupu, u kojem su i proteklih sezona sudjelovale neke naše momčadi.

No, u isto vrijeme bi to značilo da momčadi koje igraju regionalnu ABA ligu - Cibona, Zadar i Split - moraju birati u kojem će natjecanju igrati. Sama ABA liga je posljednjih godina nekoliko puta zamalo izbjegla raspad, a treba biti realan i priznati da su hrvatski klubovi u ovom trenutku samo nekonkurentni prolaznici koji se bore za ostanak.

HKS je klubovima dao rok do petka, 13. svibnja, da objave što su odabrali. Prvenstveno se to odnosi na tri naša predstavnika u ABA ligi, ali i na one koji su se mislili igrati u ABA 2. ligi.

  • +9
KK Split - KK Cibona, 29.04.2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec/ CROPIX

Taj je potez HKS-a uzburkao košarkaške vode u regiji, a posebno je energično reagirao jedan od najutjecajnijih svjetskih košarkaških menadžera, beogradski odvjetnik Miodrag Miško Ražnatović (55). On u svojoj agenciji BeoBasket brine o karijerama brojnih hrvatskih košarkaša, a ideja da Cibona, Split i Zadar napuste ABA ligu nimalo mu se nije svidjela.

Dapače, daljnji rođak ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, otvoreno je na društvenim mrežama zaprijetio uništenjem hrvatske košarke!

'Potpuno je izvjesno da ukoliko hrvatski klubovi ne budu nastupali u ABA ligi, nego u AA i slično, ja ću dati sve od sebe da moji mladi klijenti odu u sredine i lige u kojima se mogu razvijati. To je moja obaveza! Natječući se u ovim ligama to sigurno ne mogu i ugušit će talent koji imaju', napisao je Ražnatović na svom Twitteru.

Ova prijetnja nije nimalo bezazlena jer Ražnatović u svojoj agenciji ima dva igrača Splita (Luka Babić i Darko Bajo) te čak trojicu iz Cibone (Lovro Gnjidić, Danko Branković, Toni Nakić) te još nekoliko košarkaša u klubovima koji ne igraju ABA ligu.