OKRNJENO PRVENSTVO

Vratar stabilno, premijer Togoa stopirao igrače

10.01.2010 u 11:16

Bionic
Reading

Iako su u subotu s afričkog kontinenta stizale vijesti kako je pomoćni vratar repreneztacije Toga preminuo, u nedjelju dijametralno suprotne vijesti. Vratar Kodjovija Obilalea, nakon operacije u Južnoj Africi je stabilno. Također, reprezentativci su ipak željeli nastupiti, no premijer Toga posalo je avion po njih i naredio im povratak kući

Iako se reprezentacija Togoa odlučila igrati na Afričkom kupu nacija, premijer je naredio odlazak iz Angole, a po igrače je poslao i vladin zrakoplov.

'Razumijemo nogometaše koji ostankom u Cabindi žele osvetiti svoje poginule prijatelje, ali od togoanske vlade i mene bilo bi neodgovorno dopustiti im da nastave natjecanje u tom nesigurnom okruženju', kazao je togoanski premijer.

I dok je, prema priopćenju Manchester Cityja, Adebayor već otputovao u Englesku, a stanje ranjenoga pričuvnoga vratara se poboljšalo, separatisti iz Cabinde prijete novim napadima. Putem agencije AFP oglasio se Rodrigues Mingas, glavni tajnik Fronte za oslobođenje kabindske enklave (FLEC).

'Napadi će se nastaviti jer je nacija u ratu. Dva mjeseca prije početka Kupa nacija pisali smo predsjedniku Afričkoga nogometnog saveza Hayatouu upozorivši ga da smo usred rata i da odustane od natjecanja i preseli ga iz Cabinde. Upozorili smo ga, a on je zatvorio oči', rekao je gerilac, a prenio je Večernji list.