završnica kupa u zadru

Vranković i Rađa posve suprotnih stavova o odlasku na SP?!

14.02.2018 u 18:20

Bionic
Reading

Zadar je ovih dana domaćin završnici hrvatskog košarkaškog Kupa. Samim time i mjesto u kojem će se sljedećih dana govoriti isključivo o košarci

A kada je hrvatska košarka u pitanju, važnu riječ ima i Stojko Vranković, legendarni centar i predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.

  • +10
Kvalifikacijski susret za Svjetski košarkaški kup 2019, skupina D, Hrvatska - Italija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

U intervjuu za portal Basketball.hr, Vrankvoić je govorio o organizaciji Final Eighta Kupa Krešimira Ćosića, reprezentaciji, izborniku Ivici Skelinu.

Vranković je iskazao zadovoljstvo što se Fnal Eight igra u Zadru, te je rekao kako su organizatori Grad i KK Zadar odradili veći dio posla i kako se samo čeka da sve krene. 

'Nada se da će dvorana biti puna, te da će se igrati dobra košarka.  Mislim da će ovaj Kup biti jedan dobar uvod za ono što nas očekuje kroz sljedeća dva tjedan i mi svi moramo biti svjesni da su te dvije utakmice nama jako bitne', izjavio je Vranković.

Nije želio komentirati informaciju da se izborniku Skelinu tresla trenerska pozicija u KK Split. 

'Skelim ima našu punu podršku za ova dva susreta protiv Rumunjske i Nizozemske, Za dalje ćemo vidjeti'.

Ponovio je kako bi neodlazak na Svjetsko prvenstvo bila tragedija za hrvatsku košarku čime je kao čelni čovjek HKS-a korigirao svojevremene izjave predsjednika Stručnog savjeta HKS-a Dina Rađe koji je tvrdio upravo suprotno.

Cijeli intervju pogedajte u nastavku.