SLIJEDI RASKOL

Vozačima kazne, gazda Red Bulla bijesan na krivca!

21.06.2015 u 10:02

Bionic
Reading

Daniel Ricciardo i Danil Kvjat zaradili su po deset pozicija unazad na startu Velike nagrade Austrije zbog korištenja petog motora ove sezone, a nezadovoljni Dietrich Mateschitz najavio je raskid suradnje s Renaultom...

Red Bull je vladao Formulom 1 pune četiri godine, no otkad su 'bikovi' vratili svoju domaću utrku u kalendar elitnog automobilističkog prvenstva, poklopilo se da više ne mogu parirati najbržima.

Prošle sezone u Spielbergu su dominirali vozači Mercedesa i Williamsa, ove godine i Ferrari će se uključiti u bitku za pobjedničko postolje. Red Bull s druge strane na svom Red Bull Ringu na velikim je mukama. Oba vozača odlučila su promijeniti peti motor ove sezone, što je nedopušteno pravilima FIA-e pa će dobiti deset mjesta unazad kazne na startu, a možda i dodatno vrijeme u utrci, ovisno o pozicijama koje ulove.

U Red Bullu su svjesni tko je krivac za vrlo lošu sezonu. Momčadi koje opskrbljuje Mercedes tek su potrošile jedan motor, a ovaj drugi će im sigurno izdržati do ljetne pauze. Renault pak muku muči sa svojima. Gora je samo Honda.


Gazda Dietrich Mateschitz koji je nedavno uživao u Rovinju na utrci Red Bull Air Racea sada puno manje gušta gledajući muke svojih F1 vozača na domaćoj stazi. Najavio je prekid suradnje s Renaultom čiji V6 hibridi ne samo što su problematični, već i spori.

'Ne samo da troše naš novac i vrijeme, nego i našu volju i motivaciju. Nijedan vozač, nijedna šasija nam ne može kompenzirati taj manjak snage. Što bismo trebali? Izgubiti potpuno motivaciju?', rekao je Mateschitz, a specijalizirani mediji pišu kako bi 'bikove' sljedeće sezone mogao pokretati Ferrari.



VN Kanade, rezultati (7/19):

1. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) 1:31:53.145
2. Nico Rosberg (Njem/Mercedes) +2.285
3. Valtteri Bottas (Fin/Williams-Mercedes) 40.666
4. Kimi Raikkonen (Fin/Ferrari) 45.625
5. Sebastian Vettel (Njem/Ferrari) 49.903
6. Felipe Massa (Bra/Williams-Mercedes) 56.381

Ukupni poredak vozača:

1. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) 151
2. Nico Rosberg (Njem/Mercedes) 134
3. Sebastian Vettel (Njem/Ferrari) 108
4. Kimi Raikkonen (Fin/Ferrari) 72
5. Valtteri Bottas (Fin/Williams) 57
6. Felipe Massa (Bra/Williams) 47

Poredak konstruktora:

1. Mercedes 285
2. Ferrari 180
3. Williams-Mercedes 104
4. RedBull-Renault 54
5. Lotus-Mercedes 23

Sve sažetke pogledajte ovdje