BIT ĆE SVEGA

Vozači Formule 1 nezadovoljni drastičnom promjenom formata vikenda; jesu li zaista potrebne sprint utrke?

02.03.2021 u 08:45

Bionic
Reading

Formula 1 radi na novom formatu vikenda pa bi se tako subotom održavala sprint utrka, a takva ideja nije naišla na potporu kod svih vozača

Od ove sezone Formula 1 je već promijenila satnicu slobodnih treninga prvog dana vikenda, tako da će prvi i drugi trening trajati sat vremena umjesto sat i pol kao što je bilo prije.

To je bio prvi razlog nezadovoljstva kod većine vozača. Osim toga, zimska testiranja su smanjena sa šest dana na tri dana. Tu je i novina oko sprint utrka koje bi se održavale subotom, ali nije poznato hoće li se na njima dijeliti bodovi.

Takav format, petkom kvalifikacije, sprint subotom, a nedjeljom klasična utrka, testirao bi se na tri vikenda, a konačna odluka donijet će se prije VN Bahreina. Vozači Red Bulla Max Verstappen i Sergio Perez nisu presretni s takvim eksperimentom....

'Nije potrebno imati više utrka. Volim odraditi utrku od sat i pol. Ne trebaju nam sprint utrke. Mislim da nije potrebno toliko miješati cijeli program', rekao je Verstappen.

Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

'Pomalo je sve to rizično. Ne znam što zaista mogu očekivati. Kako će se program promijeniti nakon što to napravimo, ne znam. Mislim da je najvažnija stvar da Formula 1 održava svoj DNK', dodao je Perez.