STRPLJEN, SPAŠEN

Volosu oduzeto domaćinstvo, Rijeci napokon MI?

28.01.2011 u 19:43

Bionic
Reading

Međunarodni odbor Mediteranskih igara (MOMI) je na svom sastanku u Parizu u petak donio odluku da se grčkom Volosu oduzme domaćinstvo sljedećih Mediteranskih igara koje su se trebale održati 2013. godine zbog financijskih problema i kašnjenju u radovima

Članovi MOMI-ja su ovu odluku donijeli sa 12 glasova za i jednim protiv.

'Mogu potvrditi da je donesena odluka o selidbi MI 2013. iz Grčke. Još nismo odredili novoga domaćina, ali imamo nekoliko alternativnih mogućnosti, a odluka će biti donesena uskoro', izjavio je predsjednik MOMI-ja Amar Addadi.

Prilikom izbora domaćina MI 2013. prije nešto manje od četiri godine Volos je u završnom glasovanju pobijedio Rijeku, pa se kao jedna od alternativnih mogućnosti spominje upravo naša najveća luka, ali riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izjavio je na konferenciji za novinare kako Rijeka nema zatvorenu financijsku konstrukciju za izgradnju potrebnih objekata za organizaciju tog natjecanja.

'Ponudu će, ako službeno stigne, pomno analizirati. Problem je nedostatak stadiona i smještaja koji je trebao biti organiziran u studentskom kampusu za što još nije zatvorena financijska konstrukcija', rekao je Obersnel.

Najvjerojatnije poprište MI 2013. tako će biti talijanska Pescara, domaćin prošlih MI održanih 2009.