ZOVU GA U SUSJEDSTVO

Vodio je Hajduk do finala Lige prvaka, ali sada odlazi s Poljuda?!

10.06.2023 u 12:08

Bionic
Reading

Marijan Budimir ispisao je jednu od senzacionalnijih priča ove nogometne sezone. On je s juniorskom ekipom Hajduka stigao do finala Lige prvaka mladih, ostavivši iza sebe brojne europske velikane, popud Manchester Cityja, dortmundske Borussije, Milana... Zapeo je tek u finalu, protiv AZ Alkmaara

Mladi hrvatski stručnjak Marijan Budimir (42) trenersku karijeru bi mogao nastaviti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

NK Široki Brijeg je na kraju sezone odlučio okončati suradnju s Ivicom Barbarićem. Klub s Pecare je kompletnu prošlu sezonu za razliku od ostalih ekipa imao samo jednog trenera, ali nakon što nisu uspjeli izboriti Europu, u klubu su se ipak odlučili zahvaliti Barbariću.

Klupu kluba iz Širokog Brijega moglo bi preuzeti poznato lice. To je 42-godišnji hrvatski stručnjak Marijan Budimir, aktualni trener juniora splitskog Hajduka.

Kako doznaje SportSport.ba, pregovori između dvije strane su u tijeku i neće biti nikakvo iznenađenje ako Budimir u novoj sezoni sjedne na klupu bh. premijerligaša.

On je trenutno najozbiljniji kandidat za poziciju novog šefa struke momčadi s Pecare i ostaje za pričekati hoće li na kraju i preuzeti vođenje ovog kluba.

Budimir nema previše iskustva u radu sa seniorima. Kratko je bio pomoćnik u Hajduku u sezoni 2018/2019, a uglavnom je radio kao trener omladinskih kategorija splitskog kluba.

Kao nogometaš nekad je bio član Udinesea gdje se i nije naigrao, pa je nastupao za Celje, Inter Zaprešić, Karlovac, Orkan. Karijeru je okončao 2014. godine.