PRIVATIZACIJA KK SPLIT

Vlasnik Tommyja kupio tisuću dionica, među kupcima i Sobin

30.11.2012 u 14:25

Bionic
Reading

Tomislav Mamić, vlasnik trgovačkog lanca Tommy, odlučio se uključiti i u privatizacijski proces KK Splita

Otprije je poznato kako je Mamić vlasnik 10 tisuća dionica Hajduka, što ga svrstava među najveće male dioničare toga kluba. Odnedavno se može pohvaliti i kao dioničar košarkaškog kluba s Gripa, trostrukog Prvaka Europe.

'Vodili smo se time da budemo na razini našeg učešća u privatizaciji Hajduka. To nam je bila procjena, da ostavimo prostora za neke druge subjekte. Iako, ja i sada kažem, ako bude potrebno, mi možemo i pojačati ponudu. Ja sam rekao: 1.000 dionica mi rezervirajte, ako bude i dalje potrebe, ja sam tu', rekao je Mamić i dodao kako se nada da on neće biti jedini splitski gospodarstvenik koji je kupio dionice.

'Nema potrebe za lobiranjem, mislim da su svi svjesni da bi se u ovom teškom trenutku trebali uključiti i pomoći klubu. Mislim da će biti odaziva. Vremena su teška, situacija je složena u gospodarstvu, ali vjerujem da će biti odaziva i da će se to dovesti do kraja', rekao je Mamić.

Goran Sobin kupuje dionice KK Splita

Četiri dionice kupio je i Marin Brbić, predsjednik uprave Hajduka, i to dvije osobno i dvije u ime kluba.

'Hajduk kao prvi brand Grada mora biti uz Split. Mi ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo Splitu kad mu je najpotrebnije. Pomoći ćemo im u četiri oka, ne ovako javno. Danas je u društvu teška situacija, njih čeka težak put, isto kao i nas koji još nismo izašli iz ove situacije', izjavio je Brbić.

A četvrti krug privatizacije koji je započeo prije dva dana pojačao je optimizam svih uključenih u pretvorbu kluba. Dubrovnik, Pula, Šibenik, Gradac samo su neka od mjesta kamo su dionice otputovale, kaže Nikola Vujčić, sportski direktor KK Splita.

'Javljaju mi se ljudi iz cijelog svijeta. Počeli smo prodavati dionice u Grčku, Izrael. Proširila se lijepa priča, samo neka se nastavi tako', zadovoljan je Vujčić.

Dionice su danas kupili i Goran Sobin koji je s Jugoplastikom 1989. osvojio Kup europskih prvaka, zatim Ivan Zelić, bivši financijski direktor Hajduka, ali i Petroslav Sapunar, bivši igrač 'žutih' i sadašnji predsjednik Županijske skupštine.