BLANKA ODUŠEVLJENA

Vlašić: Poslije Splita bi mogla prestati skakati, ali neću

05.09.2010 u 22:11

Bionic
Reading

Ponosna sam na svoju pobjedu, na svoj rezultat, na moj grad koji je napravio sjajno natjecanje. Mogla bih prestati skakati nakon ovog u nedjelju, no naravno da to neću učiniti, kazala je nakon pobjede na Kupu kontinenata u Splitu najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić

Blanka je u Splitu slavila preskočivši 205 centimetara što je njezin najbolji rezultat sezone, a sada zajedno s Amerikankom Chaunte Howard dijeli prvo mjesto na svjetskim listama ove sezone.

'Nastojala sam biti mirna i koncentrirana tijekom skokova, ali je bilo previše emocija. Pobjednički krug poljudskim stadionom sam sanjala otkad sam se počela baviti atletikom. Najsretniji je ipak bio moj otac i cijela obitelj, ovaj moj večerašnji nastup bio je i dugogodišnji san mojeg oca. On i ja smo počeli kada nismo imali praktički ništa osim sna, borili smo se s teškoćama i držim da je ovo vrhunac i moje i njegove karijere', kazala je Blanka koja je u Splitu pokušala i srušiti svjetski rekord.

'2.05 metara je sjajan rezultat, no kada sam na semaforu vidjela 2.10 obuzeo me osjećaj radosti. Prošlo je skoro godinu dana otkad sam pokušavala svjetski rekord. Drugi pokušaj je bio dobar, ali nije išlo. Ove sezone sam imala dva velika razočarenja Ostravu i Barceloni i čudno je što sam se tih momenata sada sjetila. Samo te loše stvari guraju prema naprijed', kazala je Blanka koja se zahvalila onima koji su doveli velik broj vrhunskih atletičara u Split na natjecanje koje je ravno svjetskom prvenstvu.

'Nadam se da će natjecanja poput ovog biti još u Splitu. Znam da je veliki dio ljudi došao na tribine samo zbog mene i to me čini jako sretnim. Gledatelji su najzaslužniji za sve što sam danas postigla', zaključila je Blanka.