NOGOMETNI TRANSFERI

Vlašić je bio u igri za prelazak u Torino, Jurić sada sprema novu senzaciju. Torino želi drugog Vatrenog, pregovori su počeli...

23.06.2022 u 13:00

Bionic
Reading

Hrvatski trener Ivan Jurić i njegov Torino ponovno su ozbiljno zagrizli za jednog Hrvata. Nakon što se su završetkom sezone s posudbe u svoje klubove vratili Josip Brekalo (Stuttgart) i Marko Pjaca (Juventus), a u međuvremenu propali pokušaji dovođenja Nikole Vlašića, hrvatski trener poželio je drugog Vatrenog u svojim redovima

Riječ je o Duju Ćaleti Caru koji bi na stoperskoj poziciji trebao zamijeniti Gleisona Bremera koji je želja brojnih velikih klubova.

La Stampa piše kako je Jurićeva prva želja 22-godišnji Oumar Solet iz RB Leipziga, za kojega Nijemci traže preko 10 milijuna eura, a druga Ćaleta-Car, čija je cijena još veća.

Naime, francuski Marseille ga je prije četiri godine doveo iz Salzburga za 19 milijuna eura, pa je realno očekivati da je to najniža cijena za koju bi ga i prodali. Talijanski mediji javljaju da je prva runda pregovora između klubova napravljena i da su Francuzi zainteresirani za posao. Valja reći kako je početkom lipnja španjolski nogometni prvoligaš Sevilla razmatrao dovođenje Ćalete-Cara Marseillesa kao zamjenu za Diega Carlosa koji je prešao u Aston Villu.

Zanimljivo je i kako je propao pokušaj dovođenje Nikole Vlašića u Torino. West Ham ga je platio 30 milijuna eura, a kako od njega nije dobio očekivani doprinos odlučio ga je dati na posudbu ne bi li se u drugom klubu vratio u formu.

Torino je želio razgovarati o posudbi s pravom otkupa ugovora, a ta opcija je West Hamu bila nezanimljiva pa se Jurićeva momčad povukla na početne položaje. Bit će zanimljivo vidjeti kako će proći pregovori s Marseilleom oko dovođenja Duje Čalete Cara.