NOGOMETNI MERCATO

Sevilla na hrvatski pogon? Rakitić je poručio da ne ide nikamo, a onda je stigla vijest kako je klub opasno zagrizao za još jednog Hrvata

01.06.2022 u 07:23

Bionic
Reading

Španjolski nogometni prvoligaš Sevilla razmatra dovođenje hrvatskog središnjeg braniča Duju Ćaletu-Cara (25) iz Olimpique Marseillesa kao zamjenu za Diega Carlosa (29) koji je prešao u Aston Villu, izvijestile su novine Estadio Deportivo sa sjedištem u Sevilli

Ćaleta-Car ima ugovor s Marseillesom do 30. lipnja 2023. godine, a njegova cijena se kreće oko 16 milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

"Prodaja Diega Carlosa u Aston Villu i više nego izvjesna prodaja Julesa Koundea u Chelsea, obvezuje (sportskog direktora) Monchija da dovede minimalno dva ili možda tri braniča za iduću sezonu," izvijestio je Estadio Deportivo.

"Sevilla se raspituje o svim raspoloživim stoperima. U takvoj situaciji ponovo je na površinu izbilo ime igrača koji je već jednom bio blizu dolaska u Sevillu, a riječ je o Duji Ćaleti-Caru", dodaju te novine ne navodeći izvor informacije.

Prema pisanju tog dnevnika hrvatski reprezentativac, visok 192 centimetara, napustio je 2018. austrijski RB Salzburg i otišao u Marseille premda je i Sevilla bila zainteresirana za njega.

Sevilla je prošlu sezonu završila na četvrtom mjestu u španjolskom prvenstvu čime je izborila nastup u Ligi prvaka.

U europskim natjecanjima je bila razočarala navijače jer je prvo ispala u skupini Lige prvaka, a onda je ispala i u osmini finala Europske lige od West Hama premda joj je cilj bio osvajanje tog natjecanja čije se finale igralo upravo u Sevilli.

Sevillin kapetan prošle sezone bio je Ivan Rakitić (34), bivši hrvatski reprezentativac, koji je ovaj tjedan u intervjuu novinama Diario de Sevilla rekao da će i iduće sezone igrati u tom klubu te da ne razmišlja o odlasku.Njega ugovor sa Sevillom veže do lipnja 2024. godine.