ATLETSKI PRAZNIK

Više od 200 velikih medalja na Poljudu

10.08.2010 u 18:38

Bionic
Reading

Na atletskom Kupu kontinenata, koji će se u Splitu održati 4. i 5. rujna ove godine, sudjelovat će osvajači 51 olimpijske i 136 medalja sa svjetskih prvenstava, i to će biti najjače atletsko, a vjerojatno i sportsko natjecanje ikad održano u Hrvatskoj, izjavio je danas na konferenciji za novinare direktor atletskog Kupa kontinenata Siniša Ergotić, predstavljajući preliminarni popis sudionika ovog natjecanja

Među mnoštvom vrhunskih atletičara koji će sudjelovati na ovom natjecanju na splitskom Poljudu, Ergotić je posebice izdvojio najbolju hrvatsku sportašicu Blanku Vlašić koja će nastupati za reprezentaciju Europe i sprintera sa Jamajke Asafu Powella, koji će nastupati za reprezentaciju Južne i Sjeverne Amerike.

'Blanka je jedna od najvećih zvijezda u svjetskoj atletici, a Asafa Powell će nastupati u dvije discipline, u štafeti 4x100m, te u utrci na 200 metara,' kazao je Ergotić.

U Splitu neće biti najboljeg sprintera današnjice Usaina Bolta, koji više neće nastupati ove sezone zbog ozljede leđa.

Ergotić je također rekao da će na natjecanju u Splitu nastupiti svi prvaci nedavnog Europskog prvenstva u Barceloni, među kojima i hrvatska bacačica diska Sandra Perković.

Hrvatska kao domaćin natjecanja ima pravo biti zastupljena sa tri natjecatelja, pa će u Splitu, po Ergotićevim riječima, nastupiti i bacač kugle Nedžad Mulabegović.

Ergotić je kao kuriozitet istaknuo i najavu Blankine kunkurentice Amerikane Chaunte Howard Lowe da će se natjecati u dvije discipline, skoku u vis i skoku u dalj.

'Ženski skokovi u vis i dalj, za koje je prijavljena Chaunte Howard, održat će se istog dana i nije mi jasno kako će ona to izvesti,' rekao je Ergotić.

Po njegovim riječima svi natjecatelji atletskog Kupa kontinenata bit će od 2. rujna smješteni u splitskom hotelu Le Meridien Lav. Dodao je kako će reprezentacija američkog kontinenta stići tjedan dana ranije i u tom će razdoblju biti smještena u Tučepima, a trenirat će na stadioonu u Makraskoj.

Po Ergotićevim riječima, stadion Poljud je spreman za ovo natjecanje, jer je nedavno od Međunarodne atletske federacije (IAAF) dobio certifikat klase 1. "Atletičari ovog formata mogu nastupati samo na stazi koja je prošla apsolutno sve provjere kvalitete i točnosti", naglasio je.

Na upit postoje li posebni zahtjevi atletičara sudionika i osoblja ovog natjecanja za posebnom ishranom, Ergotić je rekao kako će se atletski Kup kontinenata održati u vrijeme mjeseca Ramazana, muslimanskog vjerskog blagdana. "Mi ćemo ispoštovati uvjete i pravila sportaša i njihovog osoblja koji su vjernici", kazao je Ergotić.