hrvat je tražen

Villarrealu ne ide šoping; nisu kupili Livakovića pa su besplatno doveli napadača

04.07.2023 u 14:53

Bionic
Reading

Ben Brereton Diaz, 24-godišnji dosadašnji napadač engleskog Blackburna, kao slobodan igrač je prešao u Villarreal s kojim je potpisao ugovor do lipnja 2027. godine

Brereton Diaz je u Blackburnu, trenutačnom članu engleskog Championshipa, bio od 2019. godine te je ukupno u 144 prvenstvene utakmice postigao 45 pogodaka. Prošle sezone dao je 14 golova Championshipu uz četiri upisane asistencije.

Rođen je u Stokeu te je kao mladi igrač nastupao za Englesku U19 i U20 momčad, ali je kasnije odabrao čileansku reprezentaciju za koju je dosad odigrao 21 utakmicu u seniorskoj vrsti te je postigao sedam pogodaka.

Prošlu sezonu Villarreal je okončao na petom mjestu ljestvice španjolske La Lige čime je osigurao nove nastupe u Europskoj ligi.

Poznato je kako je golman hrvatske nogometne reprezentacije i zagrebačkog Dinama, 28-godišnji Dominik Livaković, dugo bio visoko na listi želja čelnika Villarreala. Kako smo već pisali, 'Žuta podmornica' je ponudila sedam milijuna eura, Dinamo traži tri milijuna više, što i nije neka velika razlika, ali iz Španjolske stižu informacije kako u Villarrealu gube strpljenje, te da su praktički i odustali od posla.

U međuvremenu je Livaković navodno dobio novu (nemoralnu) ponudu. Kako se piše saudijski Al Nassr, isti klub koji je u ponedjeljak predstavio Marcela Brozovića, želi Hrvata na golu. Odšteta od 10 milijuna eura im je sitnica, a piše se da bi Livaković u Al Nassru imao plaću između šest i sedam milijuna eura.