IMPRESIVNE BROJKE

Nema 'jačeg' od Dominika Livakovića; zato Dinamo i može odbiti ponudu Fiorentine

02.07.2023 u 10:57

Bionic
Reading

Dinamov golman, ujedno i 'jedinica' hrvatske nogometne reprezentacije, 28-godišnji Dominik Livaković, prije par dana priključio se Modrima na pripremama u Sloveniji. No, postavlja se pitanje hoće li za Modre braniti i u nastavku sezone

Već se tjednima piše kako bi Dominik Livaković mogao napustiti Dinamo. Naravno, ako se ukaže kupac koji je spreman 'iskrcati' deset milijuna eura, kolika je odštetna klauzula i koliko Dinamo traži za svoje 'kapitalca'.

Livakoviću sljedeće godine istječe ugovor, i u ljeto 2024. godine mogao bi besplatno napustiti redove zagrebačkog kluba. Zato i raste neizvjesnost što će biti s Livakovićem. Među potencijalnim kupcima koji su se spominjali (bili) su Villarreal, Fiorentina i Fenerbahče.

Prema riječima Fabrizija Romana, navodno su sva tri kluba poslala i službene upite u Dinamo, no zasad je odbijena tek ponuda talijanskog kluba, jer je ona daleko od traženih deset milijuna eura.

Međutim, ono što Modrima ide na ruku su nevjerojatne brojke prema kojima je Livaković prvi na listi među golmanima s odigranim minutama u posljednjih 365 dana.

Popularni Livi prvi je na listi s 5963 minute provedene na terenu. Slijede ga Brazilci Weverton Pereira (5920), te Everson Marques i Bento Krepski (5910). Među prvih deset još je samo jedan Europljanin, Anthony Moris, Belgijanac, koji brani za luksemburšku reprezentaciju (5656).