POSLJEDICE RATA

[VIDEO] Zagrljaj Ukrajinca i Rusa nakon utakmice Tudorovog Marseillea i Monaca, uzburkao duhove. Miroljubivi čin ili veleizdaja?

31.01.2023 u 09:07

Bionic
Reading

Rat u Ukrajini ostavlja ožiljke i na živote sportaša. Ruska invazija jedan je sportski i miroljubivi potez pretvorila u skandal. Dogodilo se to na utakmici 20. kola francuskog prvenstva između Marseillea i Monaca.

Derbi je završio bez pobjednika 1:1. Uslijedili su pozdravi igrača obiju momčadi.

Za domaću momčad, koju vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, gotovo cijeli susret (86 minuta) odigrao je Ruslan Malinovskij, Ukrajinac koji je nedavno je iz talijanske Atalante prešao u Marseille. U dresu Monaca nastupio je Rus Aleksandr Golovin.

Ispružena ruka i kratki zagrljaj dvojice igrača zasmetao je brojni Ukrajincima čija je zemlja već godinu dana izložena ruskoj agresiji.

'Ispričavam se Ukrajincima zbog reakcije na potez igrača Monaca. Prišao mi je i pozdravio se, jasno mi je da bi bilo bolje izbjegavati ga, objavio je Malinovskij putem društvenih mreža te tako pokušao izgladiti stvari.

Sigurno će se i na ruskoj strani pronaći netko tko će zamjeriti Rusu Golovinu na sportskom i kratkom susretu s ukrajinskim igračem.

Miroljubivost će, očito, obojici donijeti silne probleme.

Standings provided by Sofascore