VLADMIR ANZULOVIĆ

[VIDEO] Zadar predstavio novog trenera: Ako me ekipa ne bude slijedila, imam jako male šanse. Pojačanja? Još je rano govoriti o tome...

26.10.2021 u 16:06

Bionic
Reading

Danas je na konferenciji za novinare predstavljen novi trener KK Zadar Vladimir Anzulović koji je tu ulogu preuzeo od smijenjenog Ivana Perinčića

Klub i Perinčić prekinuli su suradnju nakon rezultatski lošijeg ulaska u sezonu momčadi koja brani naslov prvaka Hrvatske, ali i Kup Krešimira Ćosića.

'Osjećam se dobro! Poznato je da kad se promjeni trenera uvijek dođe do pozitivnog šoka u ekipi, tako je i sada. Zadovoljan sam kako ekipa reagira. Naš je zadatak da to stanje probamo produžiti na što duži period', rekao je Anzulović na današnjem predstavljanju momčadi i onda se osvrnuo na zadatke i ciljeve koji ga očekuju.

'Znaju se Zadrovi ciljevi, nema tu puno tajni. Moja najveća želja je da pokušamo prenijeti energiju s igrača na publiku. Ako to uspijemo onda će biti jako teško igrati protiv nas. Svjestan sam da se bilo koja publika u Hrvatskoj, pogotovo zadarska, ne može prevariti. Ako navijači osjete da igrači puštaju srce na terenu i ako još ja tu pomognem s kojim savjetom onda bi to mogla biti dobra kombinacija. Sve ostalo brzo će se prepoznati da ne valja'.

Na pitanje što može donijeti Zadru odgovorio je:

'Mogu ponuditi svoj pogled na košarku. Bez da me ekipa slijedi imam vrlo male šanse. Bitno je povjerenje i dobar trening. U jednoj sinergiji i dobroj atmosferi mislim da možemo igrati dobru košarku.”

Progovorio je i o teškom ritmu utakmica:

'Sigurno neće biti lako, ne želim raditi veliku razliku između Admiral Bet ABA lige i Hrvatskog prvenstva. U koju god utakmicu uđemo u sljedeća dva-tri tjedna neće biti lako'.

O mogućim intervencijama unutar igračkog kadra bio je kratak, ali i znakovit:

'Bilo bi neozbiljno da nakon dva ili tri treninga, koliko smo odradili, donosim neke zaključke. Igrački kadar je takav kakav je'.

Anzulović će debitirati na klupi Zadra u petak kada u dvoranu Krešimir Ćosić u sklopu 7. kola HT Premijer lige dolazi sinjski Alkar, jedina momčad bez pobjede nakon prvih šest kola domaćeg prvenstva.