nema se!

[VIDEO] Vučićev motivacijski govor nije bio lažnjak, srpski nogometaši dobili milijun eura: Podijelite ih između sebe

15.11.2021 u 17:41

Bionic
Reading

Nogometašima reprezentacije Srbije u ponedjeljak je iz državnog proračuna isplaćena nagrada od milijun eura za plasman na svjetsko prvenstvo u Kataru 2022, objavili su beogradski mediji navodeći da je ta odluka potvrđena na sjednici Vlade

Nogometašima reprezentacije Srbije u ponedjeljak je iz državnog proračuna isplaćena nagrada od milijun eura za plasman na svjetsko prvenstvo u Kataru 2022, objavili su beogradski mediji navodeći da je ta odluka potvrđena na sjednici Vlade.

Srbija je izborila izravni plasman u Katar pobjedom (2:1) protiv Portugala u Lisabonu golom Mitrovića u 90. minuti.

Milijun eura reprezentativcima je uoči puta u Lisabon obećao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, a to obećanje vlada Ane Brnabić na današnjoj je sjednici pretvorila u službenu odluku. Svota od milijun eura u dinarskoj protuvrijednosti uplaćena na račun Nogometnog saveza Srbije (FSS), objavio je Blic.

Vučić je uoči leta reprezentacije za Lisabon ušao u zrakoplov, pozdravio nogometaše i stručni stožer, obećavši im nagradu od milijun eura ukoliko izbore izravan plasman na Svjetsko prvenstvo.

'U dogovoru s Vladom Srbije, izdvojit ćemo za vas, kao dodatnu premiju ukoliko ih pobijedite, milijun eura da ih podijelite. To je samo da vidite koliko je za Srbiju važno da ih tamo pobijedite. Ja vam ne mogu reći da odete tamo i da igrate, ja vam kažem idite tamo i pobijedite. Mi ćemo poštivati bilo koji rezultat ako ćete se boriti i dati sve od sebe, a mi znamo da ćete to učiniti. Puno nam znači ova utakmica, pobijedite za naš narod, pobijedite za našu zemlju', rekao je tada Vučić.

Srbija je osvojila prvo mjesto u A skupini s 20 bodova, dok će Portugal s osvojenih 17 bodova prolazak u Katar morati tražiti kroz dodatne kvalifikacije.