vučić i milijuni bonusa

Piksi Stojković napravio čudo u Portugalu te odveo Srbiju na Svjetsko prvenstvo; nakon meča odluke bio je iskren, a poslao je i zastrašujuću poruku svima

15.11.2021 u 11:18

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Srbije uspjela je - u odlučujućoj utakmici - iznenađujuće nadigrati Portugal u Lisabonu te tako izboriti direktan plasman na Svjetsko prvenstvo

Pravi šok doživjeli su u Lisabonu Cristiano Ronaldo i društvo nakon što i je Srbija nadigrala 2:1. Šok je tim veći što je Portugal poveo 1:0 već u 2. minuti golom Renata Sanchesa.

Srbija je izjednačila na 1:1 u 33. minuti kada je zabio Tadić – nakon velike pogreške golmana – a gol vrijedan direktnog plasman na Svjetsko prvenstvo zabio je glavom u 90. minuti Aleksandar Mitrović.

Izbornik Srbije Dragan Stojković - Piksi bio je sretan i ponosan nakon ove velike pobjede za koju će mnogi reći kako je jedna od najvećih u povijesti srpskog nogometa.

'Upravo tako, mislim da smo potpuno po onom što smo prikazali na terenu zaista zaslužili pobjedu. Momci su odigrali utakmicu s dubokim uvjerenjem da možemo dobiti, bez obzira na to što smo igrali protiv jedne sjajne selekcije. Ovo je veliki uspjeh za cijelu Srbiju i srpski nogomet. Baš svi zaslužuju čestitke', kazao je Stojković dodavši:

'Od početka smo govorili da će utakmica u Lisabonu biti finale, a to se i desilo. Znalo se da nas samo taj rezultat vodi na željeno mjesto. Mentalna snaga, zrelost, ponašanje na terenu te požrtvovnost i poštovanje svih principa koje sam tražio... Sve je to donijelo da Srbija večeras treba biti ponosna. Ništa se ne bi promijenilo ni da je ostalo neriješeno.'

Za kraj je presretni Piksi Stojković još dodao, kada je Svjetsko prvenstvo u pitanju:

'Nemamo limit, mi ćemo poslije ovoga analizirati sve, ali sve što smo dosad napravili bilo je perfektno. Pokazali smo na kraju da smo bolji. Vidjet ćemo za kasnije. Imamo potencijal za puno veće stvari', poslao je Stojković jasnu te zastrašujuću poruku svima.

Jasno je kako će Srbija na SP-u biti još jača i još više nabijena samopouzdanjem. A imat će i dodatni motiv u vidu dodatne financijske nagrade.

Naime, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je prije nekoliko dana ispratio 'orlove' u Portugal te im je obećao premiju od milijun eura ako pobijede Portugal. Nakon takvog bonusa mnogi se pitaju kolika će biti nagrada igračima ako recimo izbore plasman u finalu, kao primjerice Hrvatska 2018. godine u Rusiji.

  • +24
Portugal - Srbija, kvalifikacije za SP 2022., 14.11.2021. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO COTRIM