HT Prva liga

[VIDEO] Šok na Rujevici; Lovrić i Ndiaye potopili Rijeku na njihovom terenu i tako zakomplicirali borbu za Europu

26.06.2020 u 21:02

Bionic
Reading

U susretu 31. kola HT Prve lige Gorica je na Rujevici pobijedila Rijeku s 2:1 ugrozivši domaćinu borbu za drugo mjesto i plasman u kvalifikacije Lige prvaka

U susretu 31. kola HT Prve lige Gorica je na Rujevici pobijedila Rijeku s 2:1 ugrozivši domaćinu borbu za drugo mjesto i plasman u kvalifikacije Lige prvaka. Golove za goste zabili su Kristijan Lovrić (12-11m) i Ndiaye (79), dok je pogodak za Rijeku zabio Felipe Pires (84).

Gosti su poveli u 12. minuti golom Kristijana Lovrića iz kaznenog udarca. Prekršaj je skrivio Luka Capan koji je s leđa povukao Ndiayea nakon ubačaja iz kornera.

Samo dvije minute kasnije Rijeka je mogla izjednačiti. Tomečak je pokušao centrirati s desne strane, no lopta je u bloku pogodila Krizmanića i od njega se odbila u vratnicu. Novu veliku priliku domaćin je imao u 30. minuti, ali je Čolak bio neprecizan. Izbio je sam pred gol Gorice, zaobišao Kahlinu i promašio prazan gol.

Prvu priliku u nastavku imali su gosti u 54. minuti. Lovrić je prošao po krilu, ušao u kazneni prostor i pucao, ali je njegov udarac u posljednji trenutak blokiran. Uzvratila je Rijeka u 73. minuti, pucao je Andrijašević, ali nije bilo promjene rezultata. U 80. minuti Gorica je povećala prednost nakon jedne dubinske lopte. Ndiaye se najbolje snašao i lijepim udarcem svladao Pandura.

Tračak nade domaćinu stigao je u 84. minuti kada je Pires smanjio na 1-2. Rijeka se nije predala, krenula je po izjednačenje, ali nije uspjela.

U četvrtak je Varaždin u derbiju začelja pobijedio Inter s 1:0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas, dok je Inter nakon desetog uzastopnog poraza korak do ispadanja.

Pobjednika je odlučio pogodak Jorge Obregona u 33. minuti.

U četvrtak su igrali i Istra 1961 i Lokomotiva, a završilo je 1:1. 'Lokosi' su poveli već u devetoj minuti golom Lirima Kastratija, no Istra 1961 je izjednačila samo šest minuta kasnije preko Gedeona Guzine.

Večeras se još sastaju Hajduk i Slaven Belupo, a u subotu igraju Dinamo i Osijek.

Na ljestvici vodi Dinamo s nedostižna 72 boda, Lokomotiva je druga sa 54 boda Osijek je treći sa 52 boda koliko ima i Rijeka. Hajduk je na petoj poziciji sa 51 bodom, a Gorica na šestom mjestu ima 43 boda.

Varaždin je osmi sa 27 bodova, Istra 1961 je na devetoj poziciji sa 23 boda, dok je Inter posljednji sa 17 bodova.