fantastičan uspjeh

[VIDEO] Javili su se 'mali vatreni'; u dramatičnoj su utakmici tek nakon penala izborili plasman na EURO pa poručili: Sad ćemo i proslaviti!

27.09.2022 u 22:57

Bionic
Reading

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija pobijedila je u gostima Dansku 5:4 nakon ruleta penala i tako izborila Europsko prvenstvo

Naš stoper Mario Vušković bio je jedan od onih koji su realizirali jedanaesterac u drami raspucavanja za plasman na EURO.

'Sretan sam zbog penala, ali najviše zbog plasmana na Euro', 'ispalio' je veselo Vušković i nastavio:

'Od početka kvalifikacija pokazali smo da imamo kvalitetu i da zaslužujemo mjesto na Euru. Danci su dobar protivnik, u prvom dijelu su nas nadigrali, ali kad smo smirili loptu, lakše smo dolazili u šanse, na kraju smo dominirali u produžecima. Koncentrirani smo bili na jedanaesterce i zasluženo idemo na Euro. Danci su stvarno dobri, imaju opasne igrače na krilima, ozbiljan su protivnik', kazao je Vušković i otkrio:

Danska U-21 - Hrvatska U-21 sažetak 27.9.2022. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

'Čestitam momcima, svima u stožeru, sad ćemo malo i proslaviti!'

Igor Matanović bio je Bišćanov 'joker' s klupe. Ušao je u nastavku umjesto Belje, smanjio na 2:1 i odveo nas u produžetke. No, nije pogodio u raspucavanju...

'Pobijedili smo, to je najvažnije. Nisam pogodio iz penala, ali nema veze kad je ovako završilo. Dao sam gol u igri i pomogao', kaže Matanović i nastavlja:

'Idemo na Euro, jedva čekam. Dobro smo igrali u drugom poluvremenu, hvala Roku Šimiću za top asistenciju, morao sam samo s dva metra zabiti. Pobijedili smo i to je najvažnije,' zaključio je Matanović.