SVI PRIČAJU O ATMOSFERI

[VIDEO/FOTO] Spaladium arenom se orila Mišina pjesma, Marinić Kragić u euforiji poručio: Ovo sam doživio samo na utakmicama Hajduka

09.09.2022 u 10:20

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija se nakon velike drame u susretu s Italijom i pobjede 11:10 plasirala u finale Europskog prvenstva. Navijači su oduševljeni igrom pomlađene Hrvatske, a igrači atmosferom u splitskoj Spaladium areni. Oko 9000 navijača nosilo je vaterpoliste do finala, a još nas samo Mađarska dijeli od zlata

Jedan od junaka pobjede nad Italijom čudio se što su mu prvi put u karijeri skandirali ime.

'Nikad nisam doživio da mi skandiraju ime. Ne znam kako zavaliti navijačima', rekao je Marko Bijač koji je s 14 objava vodio Hrvate prema pobjedi.

Navijači su s tribina rasprodane splitske dvorane nosili Barakude do velikog trijumfa. S razglasa je nekoliko puta zatreštalo 'Ja ne mogu drugo nego da ga volin', hajdučki hit Miše Kovača koji je publika pjevala u glas.

Drugi Mišin hit zaorio se odmah nakon kraja utakmice, 'Poljubi zemlju po kojoj hodaš', a potom i 'Lijepa li si' Marka Perkovića Thompsona. Vaterpolisti su uživali u svakom trenutku, dizali ruke, letjeli u zagrljaj najdražima u prvim redovima, piše portal 24 sata.

Atmosfera je bila nezaboravna, gotovo nogometna, a u njoj je posebno uživao domaći dečko, Jerko Marinić Kragić, koji je bio i najbolji strijelac Hrvatske s četiri gola.

'Ovo se riječima ne da opisati! Kad smo padali, oni su nas dizali, ja ovo nisam nigdje osjetio osim na utakmicama Hajduka, da mi netko ne zamjeri. Hvala svima. Neka u subotu opet napune tribine, da bude još bolja atmosfera i da dođemo do tog željenog zlata', kazao je Jere.

Do konačnog trijumfa i tek drugog zlata na europskim prvenstvima dijeli nas Mađarska. I prvi smo put otišli do kraja na domaćem terenu, u Zagrebu 2010.

  • +15
Europsko vaterpolsko prvenstvo: Hrvatska-Italija, 8.9.2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

'Nema nitko tvrđi od nas, pogotovo pred 9000 ljudi. Nema kalkuliranja, idemo do zlata. Nećemo slaviti već večeras, čekat ćemo subotu. Ovo je veliki korak za nas, ali posao još nije gotov. Gladni smo, žedni smo, željni smo, ne znam kako bih opisao u kakvom smo stanju, ali ostaje još ta jedna utakmica da potvrdimo ovo što smo do sada napravili dosad', dodao je Marinić Kragić.

Video slavlja nakon pobjede nad Italijom i ulaska u finale pogledajte OVDJE