kada portugalac ovo kaže...

Razočarani Jose Mourinho znao je od koga mu prijeti najveća opasnost, a otkrio je i detalj iz svlačionice: Istina, dao sam igračima sve informacije o Oršiću

18.03.2021 u 22:23

Bionic
Reading

Jose Mourinho i njegov Tottenham ostali su u čudu nakon zagrebačkih 120 minuta. Ne samo zbog ružnog stadiona, već zbog načina na koji su se bogatašima iz Londona suprotstavili igrači čiji je trener prije par dana pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu. Jer Dinamo je bez imalo kompleksa odigrao veliku utakmicu, a s tri gola Mislava Oršića stigao do pobjede 3:0 i plasmana u četvrtfinale Europske lige

Dinamo je napravio veliku nogometnu senzaciju i nadoknadio zaostatak od dva gola (0:2), iz prve utakmice igrane prošlog tjedna u Londonu.

Mislav Oršić s tri je gola, od kojih su prvi i treći fenomenalni, bio junak ovog ogleda i posve zasjenio skupocjene igrače 'spursa'. Što još jednom potvrđuje da ne igraju novci, nego igrači. I oni koji imaju srce. A to su u četvrtak bili 'dinamovci'. Svi.

Jose Mourinho, naravno, nije bio sretan, jer njegovi su igrači odigrali ispod razine.

'Igrači Dinama su pokazali veću želju. Rekao sam igračima da nije gotovo, da moramo biti dominatni kako bi pobijedili. Upozorio sam ih u poluvremenu da će se Dinamo dignuti, ako prvi primimo gol. Dinamo je bio ponizan, pokazao je veliku želju, veliku motivaciju. Željeli su pokazati da mogu, igrali su s puno želje i pokazali profesionalnost. Profesionalizam proizlazi iz pristupa i truda i to na svakoj utakmici', kazao je Mourinho.

Osvrnuo se i na nastup trostrukog strijelca Oršića.

'Dobro smo pripremili igrače, analizirali smo ih, pripremili smo video zapise za sve igrače. Pripremio sam momčad i za igru protiv Oršića. Znali su kako zabija, dobili su sve informacije, a njemu čestitam na sjajnoj večeri'.

>> Mislav Oršić: Naravno da imam tremu. S 13 godina zbog Modrića sam išao na sjever, a sada ću igrati uz najboljeg igrača svijeta

Mourinho je priznao kako ga brine što igrači nisu slušali njegove ideje.

'Naravno da me brine. Puno smo radili, svi imaju najbolje uvjete. Moja pozicija trenera je ona koja mi brani da izađem pred kamere i da ulazim u dublju analizu ovakvih stvari, ali vjerujem da svi moramo prihvatiti svaku kritiku koju dobijemo nakon ovog', zaključio je Mourinho.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +62
Dinamo pobijedio Tottenham 3 : 0 Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX
NK Dinamo - Tottenham 1:0 Oršić 62' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Dinamo - Tottenham 2:0 Oršić 82' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Dinamo - Tottenham 3:0 Oršić 106' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport