kakvo čudo

[VIDEO/FOTO] Oduševljenje u 'modroj' svlačionici, a ovo su riječi Oršića, Ademija i Livakovića, nakon kojih će ih respektirati svi u Europi

18.03.2021 u 21:48

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama priredili su čudo nakon što su u uzvratnoj utakmici osmine finala Europske lige na stadionu Maksimir nakon produžetaka pobijedili Tottenham 3:0 i tako nadoknadili poraz 0:2 iz prve utakmice. 'Modri' su među osam najboljih momčadi Europske lige

Tottenham je u Londonu slavio sa 2:0, no Dinamo je u uzvratu golovima Mislava Oršića (63, 83, 106) uspio prirediti senzaciju izborivši plasman u četvrtfinale.

U šokantnom tjednu u kojem je ostao bez trenera Zorana Mamića koji presudom Vrhovnog suda mora na četiri godine i osam mjeseci u zatvor zbog sudjelovanja u izvlačenju 116 milijuna kuna iz Dinama, 'modri' su odigrali jednu od najbolji utakmica posljednjih godina.

'Čudo, odigrali smo vrhunsku utakmicu. Najljepši dan otkad sam u Dinamu. Presretni smo. Nagradilo nas je, ginuli smo, tako smo se i dogovorili', rekao je na početku golman Dominik Livaković.

O svojim obranama u produžetku - kada je doslovno spasio Dinamo ispadanja - tek je skromno rekao.

'Ja sam tu za ekipu, moram pomoći'.

A što kaže o ovom velikom uspjehu?

'Idemo među osam, veliki uspjeh, malo ćemo proslaviti, jer za vikend moramo pobijediti i Goricu'

Kapetan Arijan Ademi bio je jasan.

'Veličanstvena večer, dobro smo odigrali, zasluženo slavili. Tamo smo bili u grču, a vidjeli smo da možemo napraviti velike stvari. U prvom poluvremenu smo bili dobri, ali u drugom smo imali maestralnog Oršića. Hvatali su me grčevi, ali ne mislimo stati. Četvrtfinale? Svejedno tko nam dođe, spremni smo za sve. Ali i HNL nam je težak, moramo se koncentrirati na Goricu'.

>> Mislav Oršić: Naravno da imam tremu. S 13 godina zbog Modrića sam išao na sjever, a sada ću igrati uz najboljeg igrača svijeta

Najveći junak Mislav Oršić:

'Svi su bili odlični, od prve minute, svi smo disali kao jedan, utakmica za sjećanje.

'Poslije Londona ostala nam je gorčina, jer nismo puno pokazali. Ali sada nam je sve išlo od ruke, išle su kontre i polukontre. Jako smo sretni'.

Ponovili ste Atalantu?

'Neću komentirati svoje golove, utakmica je utakmica. A koga ćemo dobiti? Sebi smo pokazali da možemo igrati na visokom nivou, nećemo imati kočnicu, samo moramo nastaviti ovako dobro'.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +60
NK Dinamo - Tottenham Hotspur, Europska liga, 18.3.2021. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX
NK Dinamo - Tottenham 1:0 Oršić 62' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Dinamo - Tottenham 2:0 Oršić 82' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Dinamo - Tottenham 3:0 Oršić 106' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
  • +62
Dinamo pobijedio Tottenham 3 : 0 Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX