SuperSport HNL

[VIDEO/FOTO] Pogledajte golove kojima je Ante Erceg u samoj završnici utakmice 'potopio' Goricu

26.08.2022 u 22:19

Bionic
Reading

Nogometaši Istre 1961 slavili su 2:0 na gostovanju u Velikoj Gorici u prvoj utakmici 7. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Oba gola za drugu ovosezonsku pobjedu pulske momčadi zabio je Ante Erceg. Prvo je zatresao mrežu u 81. minuti, a potom i u četvrtoj minuti sučevog dodatka iz slobodnog udarca

Obje momčadi su se od početka dvoboja postavile prilično otvoreno. Velikogoričani su u takvoj igri više dolazili do izražaja i prijetili iz raznih pozicija, ali sjajnu je večer imao gostujući golman Lovro Majkić koji je svojim obranama u tim trenucima držao Istru 'na životu'.

Već u 9. minuti je imao prvu odličnu intervenciju kad se Fruk probio po lijevom boku, ubacio za Suka koji je glavom pucao s nekoliko metara, međutim Majkić je obranio i spasio mrežu Istre.

Već u sljedećoj akciji domaćih gostujući golman je ponovno briljirao. Fruk se probio po lijevoj strani i odlučio se za udarac u gornji kut, ali je Majkić paradom izvukao loptu iz rašlji i odbio ju u korner.

U 13. minuti novi pucački pokušaj Fruka s ruba kaznenog prostora, ali je gostujući golman ponovno uspješniji. Lopta se odbila do Vojtka koji je pogodio gredu.

Na drugoj strani domaći golman Ivan Banić u tom dijelu susreta nije imao previše posla, a udarci Kadušića u 20. minuti i Bakrara devet minuta poslije nisu mu predstavljali ozbiljniju prijetnju.

Nakon prave kanonade prema Majkiću u prvih 15 minuta, gostujući golman je dobio dvadesetak minuta odmora, a onda je opet bio na iskušenjima. U 34. minuti je ispravio pogrešku svoje obrane koja je u kaznenom prostoru izgubila loptu koja je došla do Cruza. Brazilac je pucao nisko, ali je Majkić loptu zaustavio nogom.

  • +14
NK Gorica - NK Istra 1961, SuperSport HNL, 26.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

U 40. minuti se ponovno s lijevog boka prema kaznenom prostoru sjurio Toni Fruk i proslijedio loptu po rubu šesnaesterca do Joeyja Suka. Ovaj je pucao iz prve, ali je Majkić ponovno sjajno reagirao i obranio te bio najzaslužniji što u prvom poluvremenu nije bilo golova.

U dodanom vremenu su i Puljani zaprijetili preko Bakrara, ali je Banić obranio njegov udarac.

U drugom poluvremenu su golmani na obje strane imali manje posla, a pogotovo se to može reći za Majkića kojem je u 51. minuti pomogla vratnica, na kojoj se zaustavio Frukov pokušaj. Isti je igrač deset minuta poslije stavio na novu kušnju Majkića koji je ponovno bio na visini zadatka.

No, nakon toga je, ulaskom Ante Ercega i Princea Mumbe, Istra postala opasnija. Upravo je Erceg u 70. minuti poslao loptu u mrežu nakon dobre akcije Puljana, ali je nakon pregledavanja snimke pronađeno centimetarsko zaleđe, zbog kojeg je taj gol poništen.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

U 78. minuti je Majkić još jednom efektnom obranom spriječio opasan udarac ili ubačaj Suka, da bi tri minute poslije Ante Erceg ponovno pogodio mrežu Velikogoričana.

Na ubačaj Kadušića s desnog boka loše su reagirali domaći braniči, lopta je došla do Ercega koji se samo naklonio i glavom poslao loptu u mrežu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Erceg je u četvrtoj minuti sučevog dodatka potvrdio da je bio pravi džoker trenera Puljana Gonzala Garcije koji ga je ubacio u 66. minuti. Prvo je u slalom u prošao do 18 metara, gdje ga je srušio Wague, a onda je sam namjestio loptu i iz slobodnog udarca neobranjivo pogodio gornji desni kut domaćeg gola za konačnih 2:0.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Istra 1961 je sa samog začenja privremeno skočila na četvrto mjesto prvoligaške ljestvice s osam bodova. Gorica je pala na deveto mjesto s pet bodova, koliko ih ima i Osijek na začelju te osmoplasirana Rijeka. Ispred Istre su Dinamo sa 16 bodova, Slaven Belupo s 11 i Hajduka s devet.

Utakmicu na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici sudio je Riječanin Ivan Bebek.

U subotu su na rasporedu nove dvije utakmice 7. kola. Od 18.55 sati Lokomotiva će u Zagrebu ugostiti koprivnički Slaven Belupo, a od 21.05 sati Rijeka će biti domaćin Varaždinu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore