zaslužili su

Nogometaši Dinama će za plasman u Ligu prvaka dobiti izdašne premije; neki će zaraditi pravo malo bogatstvo...

26.08.2022 u 17:31

Bionic
Reading

Pobjedom protiv Bodo/Glimta Dinamo je izborio nastup u skupini Lige prvaka u kojoj će snage odmjeriti s Chelseajem, Milanom i Red Bull Salzburgom. UEFA će ovaj uspjeh nagraditi s 23 milijuna i 599.000 eura, a čelnici Dinama će dio tog financijskog 'kolača' podijeliti igračima

Nogometaši Dinama su svoj dio posla pošteno odradili, izboren je plasman u jednu od skupina Lige prvaka te će klub na ime izdašnih financijskih nagrada koje dijeli UEFA fantastično zaraditi.

'Modri' su plasmanom u Ligu prvaka, zaradili 15 milijuna i 640.000 eura! Toliko UEFA nagrađuje klubove koji će igrati ovosezonsko izdanje ovog natjecanja. No, zaradi Dinama tu neće biti kraj jer će na Maksimir stići i dodatnih sedam milijuna i 959.000 eura na ime desetogodišnjeg koeficijenta uspješnosti Dinama u europskim natjecanjima! Tako je Dinamo u startu zaradio 23 milijuna i 599.000 eura!

No, osim samog kluba, nešto će zaraditi i sami igrači.

Treba istaknuti kako ranije za ovaj plasman u Ligu prvaka nisu bili predviđeni nikakvi dodatni bonusi igračima, već oni koji su standardno propisani klupskim pravilnikom, a koji se tiču nagrada za europske uspjehe.

Tako će čelnici Dinama dio tog financijskog 'kolača' podijeliti igračima, a neki će od njih - više nego zasluženo - zaraditi pravo malo bogatstvo!

  • +39
Dinamo - Bodo Glimt, play-off Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Tako bi igrači Dinama koji su iznijeli najveći teret plasmana u Ligu prvaka, koji su odigrali najviše utakmica i minuta u kvalifikacijama, trebali bi dobiti premiju od 100.000 eura! Ostali će, prema važećem pravilniku, dobiti premiju shodno osobnom učinku u kvalifikacijama. 

Za sada nisu poznate premije za rezultate u Ligi prvaka, no trebale bi biti nešto veće nego kad su 'modri' posljednji put igrali u Ligi prvaka 2019. godine, u skupini s Manchester Cityjem, Šahtarom i Atalantom. Tada je Dinamo osvojio ukupno pet bodova u skupini - pobijedio je Atalantu i dva puta remizirao protiv Šahtara. Tada su 'modri' nogometaši na ime pobjede nad Atalantom zaradili premiju od 50.000 eura, a za svaki remi sa Šahtarom po 30.000 eura.