S POGLEDOM U NEBO

[VIDEO/FOTO] Meteorolozi najavljuju obilne kiše, navijači priželjkuju kišu golova. Evo gdje možete gledati današnje utakmice SuperSport HNL

17.09.2022 u 10:16

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu dvije utakmice 10.kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Gorica je domaćin Osijeku (16:55), a Hajduk Istri (19:05). Obje utakmice možete pratiti na MAXSport 1 kanalu.

Zbog najavljenih obilnih kiša uoči oba susreta oči će biti uprte u nebo. Nadamo se da će vremenski uvjeti dopustiti neometano sportsko nadmetanje u Gorici i Splitu.

'Osijek ima kvalitetu u svojoj momčadi, ali razmišljam samo o tome kakvi mi moramo biti na terenu i kakvu utakmicu moramo odigrati. Dečki rade dobro, vidi se napredak iz dana u dan, a pokazali smo ga i u utakmici protiv Dinama. Odigrali smo dobru utakmicu, ali za ukupan dojam je potrebno da rezultat prati ono što pokažemo na terenu i zato moramo dati još više od sebe' - rekao je trener Gorice Igor Angelovski u najavi dvoboja.

Trener Osijeka Rene Poms zadovoljan je načinom na koji je njegova momčad preslikala ideje koje je imao u pripremi utakmice s Rijekom i optimističan da Bijelo-plavi to mogu još jednom ponoviti.

'Kroz tjedan smo imali dobre i intenzivne treninge, momčad je u dobrom stanju i spremni smo za utakmicu u Velikoj Gorici. Očekujem da pokažemo veliku ambiciju i dobru energiju. Naravno, spremni smo na svim mjestima za ovu utakmicu, a naš cilj je osvojiti tri boda', rekao je trener Osijeka.

  • +12
Gorica - Dinamo, 9. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Na otvaranju sezone, Osijek je slavio u Gradskom vrtu s 2-1, a od četiri međusobna susreta prošle sezone, tri su završila podjelom bodova. Gorica je posljednji put protiv Osijeka slavila još u svibnju 2021. godine, dok Osijek pobjedu u Velikoj Gorici nije upisao od prosinca 2018. godine.

Rijeka - Osijek, 9. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

Hajduk je nakon smjene trenera, kojoj je motiv bio remi Bijelih na Šubićevcu, odigrao dobru utakmicu protiv Rijeke.

'Istra 1961 je sigurno dobra momčad, sviđa nam se što trener radi. Posljednja linija, vratar i dva vezna igrača su već dva mjeseca u procesu s trenerom i ja mislim da je njima ta prva faza igre najbolja u ligi. U ovom trenutku to najbolje rade. Mi smo radili oporavak kroz taktiku i prekide jer smo limitirani vremenom i moramo izvući maksimum iz toga. U ovoj utakmici moramo izvršiti zadatak i otići na odmor puno pametniji - kazao je novi trener Bijelih Mislav Karoglan.

  • +21
Hajduk - Rijeka, 2. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

'Čeka nas dugačak put i jaka utakmica protiv jedne od najboljih ekipa u ligi. Iako su imali neke promjene u zadnjim tjednima, i dalje su ostali čvrsti, pogledajte njihovu utakmicu s Rijekom. Bit će zahtjevna, no i ugodna utakmica, za mene dobar izazov. Mi smo ekipa koja pristupa utakmicama s utvrđenim planovima, uz prostor za neke promjene. Uvijek smo više kompetitivni na domaćem terenu, ali pokušat ćemo okrenuti igru u svoju korist, organizirati se u obrani te uzimati loptu i pokušavati napasti. Trebamo pronaći i prostor za sebe na toj utakmici, izjavio je trener Istre Gonzalo Garcia.

  • +18
Slaven Belupo - Istra 1961 0:3 (9. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

U prvom kolu ove sezone Hajduk je gostovao u Puli, a Bijeli su tada slavili s 2:0 golovima Darija Melnjaka i Marka Livaje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

>