HT PRVA liga - 34. kolo

[VIDEO, FOTO] Lokomotiva uzela samo bod u Koprivnici i propustila preskočiti Osijek te se vratiti na drugo mjesto

12.07.2020 u 20:57

Bionic
Reading

U pretposljednjoj utakmici 34. kola HT Prve lige, Slaven Belupo dočekao je Lokomotivu, pretendenta na drugo mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. No, 'lokosi' ove nedjelje nisu bili na nivou kao u prethodnim kolima, pa je podjela bodova nakon konačnih 1:1 i najrealniji rezultat

Iako Slaven Belupo nije imao nikakav rezultatski pritisak, igrači Tomislava Stipića odigrali su na visokom nivou. Doduše, sigurni smo da su željeli pomoći svom suigrači Ivanu Krstanoviću da se napokon upiše u 'klub 100', među igrače sa 100 golova u hrvatskom prvoligaškom nogometu.

I imao je Krstanović tri velike prigode, jednu u prvom poluvremenu, u 14. minuti, potom još dvije u nastavku. U 50. minuti kada je udarcem sa 17 metara gađao donji lijevi kut, ali i u 75. minuti kada je s ruba peterca pucao glavom, ali ravno u golmana Grbića. No, 100. gol nije zabio ove nedjelje.

Lokomotiva je već u drugoj minuti imala veliku priliku, no Cokaj je pucao pored gola. U sedmoj minuti je zaprijetio Tolić s dvadesetak metara, ali je vratar Ježina obranio.

U 17. minuti priliku je imao i Bačelić Grgić, no Grbić je opet bio siguran. U završnici prvog dijela Tolić je imao dvije prilike za 'lokose', ali je Ježina bio na visini zadatka.

Domaćini su poveli u 62. minuti, kada je lopta nakon kornera, ali i jednog odbijanca stigla pred Slavka Bogojevića, a ovaj s dva metra pospremio u gol. Činilo se da je Bogojević bio u zaleđu, ali onda su iz VAR sobe obavijestili suca Vidulina da je sve bilo 'čisto' i da je pogodak regularan.

No, radost domaćih nije dugo trajala. Tek pet minuta. Istina, na semaforu je prošlo 10 minuta, ali s obzirom da se snimka u VAR sobi pregledavala barem tri, četiri minute, jasno da se igralo puno manje. Iako to nije ni bitno.

Uzuni je poslao povratnu loptu u 16-erac domaćih, gdje ju je dočekao Marko Tolić i onda preciznim, ali ne pretjerano jakim udarcem uputio prema golu. Domaći ju je stoper čak uspio i zaustaviti, ali lopta je taman toliko prešla preko gol-crte da je pogodak morao biti priznat.

U samoj završnici pokušali su još dodatnim pritiskom i jedni i drugi stići do pobjede, ali rezultat se više nije mijenjao.

Lokomotiva je ovim rezultatom ostala na bod (op.a sada ih ima 61) iza drugoplasiranog Osijeka (62), dok je Slaven Belupo na sigurnom sedmom mjestu sa 35 bodova. Daleko od zone ispadanja, ali i daleko od mjesta koja vode u europska natjecanja.

  • +5
Slaven Belupo - Lokomotiva (34. kolo) Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nogomet se vratio na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vratio. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.