SuperSport HNL

[VIDEO/FOTO] Istra 1961 u Puli dočekuje Rijeku; evo gdje gledati današnji Derbi della Učka

03.03.2023 u 09:59

Bionic
Reading

Prvu utakmicu 24. kola SuperSport HNL-a danas u Puli igraju Istra 1961 i Rijeka (17 sati, MAXSport 1, MAXtv). Novi Derbi della Učka najavili su treneri obiju momčadi

Danas (17 sati, MAXSport 1, MAXtv) nogometaši Istre 1961 i Rijeke u Puli otvaraju 24. kolo SuperSport HNL-a. Derbi della Učka kao sjajna najava zanimljivog vikenda u domaćem prvenstvu trebao bi ponuditi nova uzbuđenja.

Rijeka u posljednja dva derbija nije uspjela pobijediti, prvo je u Puli bilo 1:1, a onda je Istra krajem listopada na Rujevici stigla do prve povijesne pobjede u gostima kod Rijeke (1:0).

Puljani su u sjajnoj formi, na svom su terenu pobijedili Goricu, Varaždin, Osijek i Hajduk te remizirali sa Slaven Belupom pa se s pravom nadaju novom uspješnom rezultatu.

'Jednu smo dobili, jednom smo odigrali neriješeno, a i tu smo odigrali dobru utakmicu. Ovo je sada ipak drugačija Rijeka nego tada, ima dosta poznatih lica, ali su sve bolji. Svaka utakmica je bitna. Igramo protiv jako dobre momčadi koja se jako promijenila u kratkom vremenu, počevši od trenera pa preko četiri, pet važnih igrača koji je čine boljom. Bit će to dvoboj protiv jake momčadi koja je u dobrom momentu s puno samopouzdanja', kaže trener Istre 1961 Gonzalo Garcia te dodaje:

  • +5
Šibenik - Istra 1961, 23. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Imamo neke igrače koji su imali problema kroz tjedna, što zbog putovanja, što zbog terena, ali ništa toliko važno da utječe na nas. Momci se uvijek bore. Duvnjak se vratio, imao je neke probleme. Jučer je trenirao s momčadi nakon dva tjedna. Lisice nema, imao je problema protiv Osijeka, tako da sada nije s ekipom. Majstorović je spreman i radi sve, ali dolazi nakon dugog perioda neigranja. Izgleda dobro i fit, ali ne toliko za utakmice, još mu treba vremena. Moguće da će biti na klupi, imamo dosta mogućnosti. Vidjet ćemo što ćemo napraviti. Imamo 15, 16 igrača, pa i više. Očito na nekim pozicijama su uvijek isti igrači, ali na nekim ovise o situaciji u utakmici. Vidjet ćemo sutra, naši igrači su dovoljno pametni da igraju na više pozicija. Možemo igrati s tri ili četiri, to su naše jedine opcije, ali ići ćemo s četiri.'

Osvrnuo se Garcia i na Rijeku...

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Rijeka je kompetitivna. Znaju za što igraju, koriste brzinu, organizirani su i kroz tranziciju što im je išlo dosta dobro do Slaven Belupa. Bila je to otvorena utakmica na trenutke. Selahija nema, igrao je kod mene u Twenteu. Dobro je što neće igrati protiv nas, ali imaju dosta drugih igrača, on je tu nešto duže. Frigan je jako opasan, ali tu je i Ampem. On je jako opasan, brz, može zabijati i asistirati. Antonio Marin je isto poseban igrač koji je prošle godine bio jedan od najboljih u ligi. I sada mu ide dobro. Opasni su, ali i mi smo', kaže Garcia i dodaje:

'Način na koji igraju dobar je za Frigana, on je jako mobilan i igra na granici zaleđa. Savršen je za tranziciju i efektivan. Mlad je igrač s puno talenta i pred njim je lijepa budućnost.'

Slaven Belupo je u prošlom kolu na Rujevici slavio 1:0 i tako prekinuo niz Rijeke koja je do tada povezala četiri pobjede (Šibenik, Hajduk, Gorica, Lokomotiva).

  • +6
Rijeka - Slaven Belupo, 23. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

'Naravno da smo bili razočarani nakon poraza, utoliko jer smo odigrali najbolju od šest utakmica. Kontrolirali smo je, ali izgubili, no to je nogomet. Više me ljuti jer smo primili gol na postavljenu obranu. Nas je devet bilo iza lopte, a njih trojica i onda jedna dekoncentracija plus dobar ulaz Ante Crnca. Idemo dalje. Nije bilo euforije nakon serije pobjede, nema drame ni nakon poraza. Slijedi nova prilika za dokazivanje', kaže trener Rijeke Sergej Jakirović te najavljuje Derbi della Učka:

'To je uvijek jako zanimljiva utakmica s dosta dinamike. Ovo je prvi put u zadnjih nekoliko godina da je Istra ispred Rijeke na ljestvici. I oni su odlično krenuli u drugi dio: Dinamo, oni i mi smo osvojili najviše bodova. Napravit ćemo sve da donesemo pozitivan rezultat kući. Istra igra jako dobro, kod kuće su pobijedili i Hajduk i Osijek, Ante Erceg je latentna opasnost, a imaju još niz kvalitetnih igrača. Istra je ispred nas na ljestvici i igra kod kuće pa je zato i favorit. No, nije dobro gubiti u izravnim dvobojima. Živimo za taj ulazak u Europu. Izgubiti u Puli ne bi sigurno bio dobar rezultat, ali mi smo Rijeka i živimo za pobjede.'

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Rijeka - Slaven Belupo 0:1, 23. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/croatel