ht prva liga - 24. kolo

[VIDEO/FOTO] Hajduk uz dva sretna gola stigao do treće uzastopne prvenstvene pobjede i četvrtog mjesta na tablici

06.03.2021 u 19:14

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u jednoj prilično lošoj i nesadržajnoj utakmici uspjeli su pobijediti Varaždin 2:0. Tramezzanijeva momčad odigrala je upravo onoliko koliko joj je trebalo za pobjedu, a s obzirom da je 'bilima' to bila treća utakmica u sedam dana, onda je i razumljivo da nisu letjeli po terenu. Hajduk je tako, barem privremeno, stigao na četvrto mjesto

Hajduk je poveo u otvaranju utakmice golom Čoline (8), a na 2:0 nespretnim je autogolom u samoj završnici prvog poluvremena povisio Memija (45+5).

Hajduk je do treće uzastopne prvenstvene pobjede stigao uz veliku dozu sreće kod oba pogotka. Do vodstva je stigao u 8. minuti kada je jedan gostujući igrač u želji da izbije loptu iz svog kaznenog prostora samo namjestio priliku za udarac Čolini sa 18-ak metara.

Pokušaj Hajdukova braniča vjerojatno ne bi niti pogodio okvir gola, ali je na putu prema mreži lopta pogodila Ćelića u stopalo te skrenula iza leđa nemoćnog Horkaša. Pogodak je priznat nakon dugotrajnog pregleda snimke jer je prilikom Čolinina udarca Livaja bio u zaleđu pa je sudac Pajač morao procijeniti je li Hajdukov napadač svojim položajem zaklanjao pogled Horkašu ili ne.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +6
Hajduk - Varaždin (24. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport

Do povećanja prednosti Hajduk je stigao uz još veću dozu sreće. Jurić je dugom loptom tražio Livaju koji se nalazio u zaleđu, a to je dodavanje presjekao Memija koji je želio vratiti loptu svom vrataru.

No, stoper gostiju nije vidio kako je Horkaš istrčao s vrata pa je lopta završila u mreži. Ponovno se gledala snimka kako bi se utvrdilo je li Livaja svojim položajem utjecao na igru i ponovno je procijenjeno kako nije.

U završnici susreta oba sastava su ostala bez jednog igrača. Zbog dva žuta kartona isključeni su Fossati kod Hajduka u 88. minuti te Djou kod Varaždina u prvoj minuti sudačke nadoknade. 'Pocrvenio' je i pomoćni trener gostiju Dario Jertec.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel / Arenasport