svjetski prvaci na poljudu

[VIDEO/FOTO] Francuski izbornik uoči utakmice s Hrvatskom otkrio s kakvim se sve problemima bori: Neće nam biti lako...

05.06.2022 u 19:24

Bionic
Reading

Nakon što smo izgubili od Danske, moramo preokretni trend, kazao je izbornik svjetskih prvaka Francuza Didier Deschamps uoči sutrašnjeg ogleda protiv Hrvatske u 2. kolu Lige nacija (ponedjeljak, 6. lipnja, 20.45 sati, Split)

Francuska je u novu sezonu Lige nacija ušla domaćim porazom od Danske (2:1), baš kao što je Hrvatska izgubila od Austrije (3:0).

'Pritisak ili ne, cilj je uvijek isti. Nakon što smo izgubili prvu utakmicu, sada moramo preokrenuti trend. Hrvati će imati isti cilj kao i mi nakon poraza. Neće biti lako jer ova hrvatska momčad ima kvalitete', kazao je francuski izbornik Didier Deschamps te dodao:

'Austrija ima dobru momčad, imala je i veću svježinu i dinamiku od hrvatske reprezentacije. Naviknuli smo igrati s Hrvatskom koja ima puno kvalitetnih igrača. Oni su u istoj situaciji kao i mi i igraju kod kuće.'

Izbornik svjetskih prvaka još jednom se osvrnuo na poraz od Danske.

  • +3
Igrači francuske nogometne reprezentacije stigli u splitski hotel Radisson Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Prošlo je dosta vremena otkako smo izgubili. Neizbježno, kada primate golove, postoje stvari koje trebate učiniti bolje. Nismo to dobro napravili', kazao je Deschamps te se osvrnuo i na posljednje slabije partije Antoinea Griezmanna:

'Znamo njegove kvalitete i potencijal. Možda ima period kada igra slabije, ali u francuskoj momčadi često je bio jako dobar i utjecajan. Pogledajte samo njegovu statistiku, golove koje postiže. Kompliciran je završetak sezone za mnoge igrače koji su imali gust raspored. Ima i puno ozljeda', rekao je Deschampes dodavši kako će petorica igrača biti oslobođena posljednjeg treninga. Među njima su i Kylian Mbappe i Karim Benzema.

Trening francuske reprezentacije na Poljudu 5.6.2022. Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL Miroslav Lelas / Pixsell

Mbappe ima mali problem zbog kontuzije koja se dogodila u srijedu na treningu, a hoće li zaigrati u ponedjeljak Deschamps će odlučiti na dan utakmice. Osim Mbappea i Benzeme, trening će propustiti i Kingsley Coman, N'Golo Kante i Jules Kounde.

'Sutra ujutro ćemo obaviti razgovor s medicinskim osobljem', najavio je francuski izbornik dodavši kako će 'tricolore' predvoditi Presnel Kimpembe.

Nakon utakmice u Hrvatskoj, svjetski prvaci će 10. lipnja gostovati u Beču protiv Austrije, a zatim ponovno igrati s Hrvatskom 13. lipnja na Stade de Franceu.

  • +23
Francuska reprezentacija, trening, Poljud, Split, 5.6.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL