problemi za svjetske prvake

Francuzi na Poljud stižu oslabljeni; nakon poraza od Danske 'tricolorima' su zbog ozljeda otpale čak dvije velike zvijezde

04.06.2022 u 12:04

Bionic
Reading

Francuska je nogometna reprezentacija u 1. kolu Lige nacija doživjela pravi šok nakon što su ih Danci usred Pariza pobijedili 2:1. No, ovaj su poraz još uvijek aktualni svjetski prvaci skupo platili jer su im zbog ozljeda za utakmicu protiv Hrvatske otpala dva važna igrača

Hrvatsku je u Osijeku šokirala Austrija, a Francuze su na Stade de Franceu u Parizu šokirali Danci. I baš će se 'vatreni' i 'tricolori' sastati u 2. kolu Lige nacija, već u ponedjeljak (6. lipnja, 20.45 sati) na Poljudu.

No, obje će reprezentacije, kako sada stvari stoje, biti značajno oslabljene. Hrvatska je doslovno desetkovana ozljedama i koronavirusom (Perišić, Livaja, Musa, Gvardiol, Sosa...), a Francuzi su nakon utakmice s Dancima ostali bez dvije velike zvijezde.

Aktualni su svjetski prvaci izgubili 2:1 iako je Benzema 'tricolore' doveo u vodstvo u 51. minuti. No, Cornelius ih je pokopao s dva gola, u 68. i 88. minuti za pobjedu Danske.

Poraz je ionako bolan za Francuze, a uz sve to su ostali bez Kyliana Mbappea i Raphaela Varanea!

  • +10
Francuska - Danska, Liga nacija, 3.6.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Franck FIFE / AFP / Profimedia

Mbappe je iz igre izašao na poluvremenu zbog bolova u koljenu, a Varane je teren napustio u 61. minuti.

Prve informacije govore kako će obojica tijekom dana obaviti potrebne liječničke preglede, ali u stručnom stožeru 'tricolora' nisu optimistični pa je vrlo vjerojatno da će Mbappe i Varane 'preskočiti' utakmicu s Hrvatskom u ponedjeljak.