ekskluzivno za tportal

Legendarni Ivan Katalinić komentirao je poraz hrvatske reprezentacije i jasno rekao što većina misli: Ovo nema smisla!

04.06.2022 u 15:45

Bionic
Reading

Hrvatska je na otvaranju Lige nacija u Osijeku izgubila 3:0 od Austrije, a igru 'vatrenih' prokomentirao je Ivan Katalinić. Legendarni Kate uopće ne simpatizira ovo natjecanje i ima puno razumijevanja za probleme izbornika Zlatka Dalića

'Ma ovo je najveća glupost, igrati ovu Ligu nacija u ovom terminu!', započeo je Ivan Katalinić razgovor za tportal pa dodao:

'Igrači su potrošeni, kraj je sezone i svi su dobili desetak dana odmora, a onda se moraju pojaviti na okupljanju reprezentacija. Normalno je da nisu bili spremni, ni fizički ni psihički...'

Poraz od Austrije je neugodan, a naši nogometaši u većem dijelu utakmice kao da nisu bili 'tu'...

'Da, to je najbolje pokazala ova utakmica s Austrijom. Jednostavno su svi već glavama na odmoru... Uopće mi nije jasno zašto je UEFA dozvolila sad da se ovo igra jer imamo SP krajem godine. Očito je da svima treba novac, igra se zbog novca, a ne zbog igrača', razmišlja Katalinić kojeg ne iznenađuju porazi najjačih europskih momčadi:

'Zato je normalno da dolazi do ovakvih rezultata, da ima puno iznenađenja. Momčadi koje su bolje i spremnije, koje imaju veći motiv, sad dolaze na svoje. Pa vidite da su i Francuzi izgubili od Danske u Parizu. Kao i mi od Austrije.'

  • +51
Hrvatska - Austrija, Liga nacija, 3.6.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Ima li onda uopće smisla igrati ove utakmice Lige nacija?

'Sve ovo pokazuje da je nepotrebno igrati, a to će se najbolje vidjeti kad sve ovo završi. Pa to su četiri utakmice u samo deset ili dvanaest dana. Stvarno nema smisla', tvrdi Katalinić te napominje:

'Veliki je to problem za igrače jer oni sami najbolje znaju koliko su spremni. Ne daj bože da se netko ozlijedi. Jer jednostavno nisu spremni, a moraju dati 100 posto na tim utakmicama i lako je da može doći do ozljede.'

Hrvatska u ponedjeljak (6. lipnja, 20.45 sati, Poljud) u Splitu dočekuje Francusku.

  • +10
Francuska - Danska, Liga nacija, 3.6.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Franck FIFE / AFP / Profimedia

'Francuska je izgubila i oni imaju ozlijeđenih igrača, kao i mi. A naši sad iz Osijeka putuju u Split, to će biti još teža utakmica, velike su vrućine, teško će biti za trčati. Ne znam kako će to izdržati. Ali Uefu uopće nije briga i tu su najveći gubitnici igrači. Najmanji je problem to što smo izgubili utakmicu, ali igrači nemaju uopće odmora, a vrlo brzo se moraju vratiti u klubove, počinju pripreme za novu sezonu, a onda je odmah i SP u Kataru. Ritam je nemoguć', kaže Ivan Katalinić.

Ima li možda iskusni trener nekakav savjet za izbornika Zlatka Dalića koji se nakon poraza od Austrije ispričavao navijačima? Što se u ovom trenutku uopće može napraviti da se momčad digne?

'Na žalost, može se Dalić ispričavati koliko hoće, ali on tu nije kriv. Nemate kontrolu nad igračima, nisu se oni opustili sad, oni su glavama već zadnjih par tjedana na odmoru. Tu se ne može ništa napraviti. Ovo su beskorisne utakmice. Tu stvarno više ni rezultat nije važan, ovim utakmicama nitko neće ništa dobiti, samo riskiramo ozljede', zaključio je Ivan Katalinić.