HT PRVA LIGA

[VIDEO/FOTO] Dragovoljac srušio Šibenik i ostao 'živ' u nemogućoj misiji; na utakmici su čak tri gola postignuta iz kaznenih udaraca

Bionic
Reading

U prvom susretu 32. kola HT Prve lige nogometaši Hrvatskog dragovoljca svladali su u Zagrebu Šibenik s 3:1 uz čak tri dosuđena kaznena udarca na utakmici

Sve golove Hrvatski dragovoljac je dao krajem prvog i početkom drugog dijela. Majstorović je realizirao dva penala(40. i 57. minuta), dok je još jedan gol dodao Karrica (43.).

Šibenik je bolje otvorio utakmicu te je bio dominantnija momčad u prvih 45 minuta. Najveće opasnosti po domaćeg vratara Šubarića bili su Marin i Delić, no sve je za goste palo u vodu krajem prvog poluvremena.

H. dragovoljac - Šibenik 1:0 (Valentino Majstorović, 39-11m) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Prvo je Majstorović u 40. minuti realizirao jedanaesterac za 1:0, nakon što je Perića lopta pogodila u ruku u šesnaestercu, dok je samo tri minute kasnije već bilo 2:0. Bristrić je dobro ubacio, a na loptu je natrčao Karrica i ispred Mine uklizao te pospremio loptu u mrežu za povećanje vodstva.

H. dragovoljac - Šibenik 2:0 (Bernard Karrica, 43) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Kako je završilo prvo tako je počelo drugo poluvrijeme, novim golom domaćeg sastava. Zbog prekršaja gostujućeg vratara Rogića dosuđen je novi penal za Hrvatski dragovoljac. Rogić je obranio udarac Karrice, ali se udarac s bijele točke ponovio zbog njegovog preranog istrčavanja, a Majstorović je u drugom pokušaju bio precizan za 3:0.

H. dragovoljac - Šibenik 3:0 (Valentino Majstorović, 56-11m) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Do tada je utakmica bila otvorena, a nakon trećeg gola na susretu počele su se nizati sjajne prilike s obje strane. Moglo je pasti još pregršt golova, no na kraju je tek Šibenik uspio smanjiti. Iz trećeg dosuđenog penala na utakmici Antonio Marin je zabio počasni gol za goste u 61. minuti.

H. dragovoljac - Šibenik 3:1 (Antonio Marin, 61-11m) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Bila je ovo druga pobjeda Hrvatskog dragovoljca u sezoni protiv Šibenika, nakon 5:0 na Šubićevcu tijekom veljače.

Ovom pobjedom Hrvatski dragovoljac je i dalje zadržao matematičku šansu za spas i ostanak u HT Prvoj ligi. Pretposljednja Istra 1961 mu bježi osam bodova. Šibenik je osmi i ima 11 bodova više od večerašnjeg suparnika.

  • +5
Hrvatski dragovoljac - Šibenik, 32. kolo HT Prve lige Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

U subotu igraju Istra 1961 - Lokomotiva (17 sati) i Rijeka - Osijek (20 sati), a u nedjelju Slaven Belupo - Hajduk (17 sati) i Gorica - Dinamo (19:05 sati).

Standings provided by SofaScore LiveScore