raspad sistema

[VIDEO/FOTO] Debakl u Nizozemskoj; razigrani AZ je bez previše muke razbio nemoćnu i bezidejnu Rijeku

29.10.2020 u 23:17

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u susretu su 2. kola skupine F UEFA Europske lige na gostovanju kod AZ Alkmaara doživjeli težak poraz 4:1

Riječani su u Alkmaaru vrlo brzo pali u veliki rezultatski zaostatak, već nakon 20 minuta bilo je 2:0 za domaći sastav koji je potom mirno držao prednost, a s još dva gola početkom nastavka stigao i do visoke pobjede.

Plan igre koji je Rijekin trener Simon Rožman pripremio za utakmicu u Alkmaaru urušio se nakon samo pet minuta, De Wit je krenuo na jedno dubinsko proigravanje, utrčao u kazneni prostor Rijeke gdje ga je nespretno sapleo Velkovski te je ruski sudac Ivanov pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Koopmeiners za vodstvo AZ-a.

Jedinu pravu priliku za povratak u utakmicu Rijeka je imala u 12. minuti, Štefulj je ubacio s lijevog krila, do lopte je uspio doći Andrijašević, ali pokušaj Rijekinog kapetana s desetak metara golman AZ-a Bizot uspio je skrenuti u korner.

AZ je do povećanja prednosti stigao sličnom akcijom kao i kad je iznudio kazneni udarac. Midtsjo je uputio sjajno okomito proigravanje, ovoga puta se iza leđa Escovala prikrao Gudmundsson kojemu potom nije bilo teško s 12 metara svladati Nevistića.

Do kraja prvog poluvremena Rijeka je uspostavila terensku ravnotežu, no dojam je kako se to dogodilo prvenstveno jer je AZ zadovoljan rezultatom spustio svoj tempo.

U nastavku domaćima nije dugo trebalo da povećaju prednost. Opet je odličnu dugačku loptu sa sredine terena uputio Midstsjo, ovoga puta je dijagonalom proigrao Karlssona na lijevom krilu, a švedski se napadač potom izborio za prostor za udarac pored Escovala i pogodio donji lijevi kut nemoćnog Nevistića.

Na 4:0 je svojim drugim golom na utakmici povisio Gudmundsson u 60. minuti. Koopmeiners je uputio centaršut s lijevog krila na koji je natrčao Gudmundsson i s pet metara zakucao loptu u mrežu.

Počasni pogodak za Rijeku postigao je Kulenović u 72. minuti nakon lijepog proigravanja Lončara. Bio je to prvi Rijekin gol u natjecanju u skupini ove sezone, u 1. kolu prije tjedan dana na Rujevici je izgubila od Real Sociedada 1:0.

Za tjedan dana u 3. kolu Rijeka će u 3. kolu ugostiti Napoli, a istovremeno će Real Sociedad biti domaćin AZ Alkmaaru.

  • +12
AZ Alkmaar - Rijeka, 2. kolo, Europska liga, 29.10. 2020. Izvor: Profimedia / Autor: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

AZ ALKMAAR - RIJEKA 4:1 (2:0)

SUDAC: Ivanov (Rusija)

STRIJELCI: 1:0 Koopmeiners (6-11m), 2:0 Gudmundsson (20), 3:0 Karlsson (51), 4:0 Gudmundsson (60), 4:1 Kulenović (72)

AZ ALKMAAR: Bizot - Svensson, Chatzidiakos (Leeuwin, 61), Martins Indi (Gullit, 89), Wijndal - Midtsjo, De Wit, Koopmeiners, Stengs (Aboukhlal, 66), Gudmundsson (Barasi, 89), Karlsson (Evjen, 66)

RIJEKA: Nevistić - Tomečak (Raspopović, 80), Escoval, Velkovski (Lepinjica, 64), Smolčić, Štefulj (Anastasio, 80) - Andrijašević (Halilović, 64), Pavičić, Lončar - Menalo (Yateke, 64), Kulenović