europska liga

[VIDEO/FOTO] Zoran Mamić sretan je s osvojenim bodom, a očito i načinom igre svoje momčadi: CSKA izrazitih šansi nije imao

29.10.2020 u 21:55

Bionic
Reading

U dvoboju 2. kola K skupine Europske lige Dinamo je u Moskvi odigrao 0:0 protiv CSKA. Može Dinamo biti zadovoljan osvojenim bodom i činjenicom da je sačuvao i u ovoj utakmici svoju mrežu, međutim nikako ne smije biti zadovoljan činjenicom da je u ovoj utakmici imao tek jedan udarac u okvir gola

CSKA je u potpunosti nadigrao rivala, ali nije zabio. Dinamo je pružio još jednu blijedu predstavu i može biti sretan što je osvojio veliki bod ponajviše zaslugom odličnog Dominika Livakovića koji je imao niz odličnih obrana.

No, trenera zagrebačke momčadi taj podatak očito nije previše zabrinuo.

'Vrlo teška utakmica. CSKA se pokazao kao izvanredna momčad iako smo mi ušli jako dobro u utakmicu i odmah, u drugoj minuti, mogli smo je odvesti u drugom smjeru. Nažalost, nismo iskoristili šansu', izjavio je nakon utakmice Dinamov trener Zoran Mamić.

>> [VIDEO/FOTO] Dinamo našao način kako zaustaviti Vlašića, ne i kako do gola Akinfejeva, pa se iz Moskve vraća s jednim, ali velikim bodom

'CSKA ima svoj način igre, puno kroz sredinu, kombinatoriku. Radio nam je dosta problema. Ali izrazitih šansi nije bilo nešto... Bilo je opasnih udaraca i situacija u 16 metara. Na kraju krajeva, mislim da je ovo realan rezultat', tješio se Mamić.

Wolfsberger je sljedeći suparnik, a zanimljivo taj je maleni austrijski klub ovog čertvtka pregazio Feyenoord u Nizozemskoj.

'Trebamo gledati sebe. Imamo sad domaću utakmicu protiv protivnika koji je napravio sjajan rezultat. Trebamo se prvo fokusirati na ono što dolazi u nedjelju, to je prvenstvo. A onda ćemo razmišljati o Austrijancima... Vjerujemo da možemo u sljedećem kolu doći do punog plijena. Naravno, trebamo biti dobri, kompletirati se. Imamo određenih problema s ozljedama, ali vjerujemo da ćemo biti odmorni i osvježeni za tu utakmicu koja dolazi za tjedan dana'.

Mamić je ovaj bod posvetio legendarnom Slavenu Zambati koji je preminuo na dan utakmice.

'Stvarno nas je pogodila ta vijest. Slaven je bio jedan od najvećih igrača našeg kluba, prijatelj kluba koji je uvijek bio na usluzi. Slaven je živio s Dinamom iz dana u dan i naravno da je teško kad izgubiš takvog velikana. Ako možemo, ovaj bismo bod posvetili njemu, da mu bude laka zemlja'.

  • +32
CSKA - NK Dinamo, nogomet, 2. kolo Europska liga, 29.10.2020. Izvor: Profimedia / Autor: Alexander NEMENOV / AFP / Profimedia

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Skupina K
FeyenoordWolfsberger1:4
CSKA MoskvaDinamo Zagreb0:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Wolfsberger21104
2.CSKA Moskva20202
3.Dinamo Zagreb20202
4.Feyenoord20111
Sljedeće utakmice
5.11.FeyenoordCSKA Moskva
5.11.Dinamo ZagrebWolfsberger
Izvor: Društvene mreže