europska liga

[VIDEO/FOTO] Dinamo našao način kako zaustaviti Vlašića, ne i kako do gola Akinfejeva, pa se iz Moskve vraća s jednim, ali velikim bodom

29.10.2020 u 20:57

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama odigrali su 0:0 kod CSKA-a u Moskvi te nakon drugog kola u K skupini Europske lige imaju dva osvojena boda. Ono što treba brinuti trenera Mamića jest činjenica da u 180 minuta njegovi igrači nisu zabili gol

CSKA je u potpunosti nadigrao rivala, ali nije zabio. Dinamo je pružio još jednu skromnu predstavu i može biti sretan što je osvojio veliki bod ponajviše zaslugom odličnog Dominika Livakovića koji je imao niz odličnih obrana.

Koliko je Mamićev sastav bio bezopasan pokazuje podatak o samo jednom udarcu upućenom u vrata Moskovljana.

Hrvatski prvak je dobro ušao u susret i već u drugoj minuti imao je odličnu priliku. Lovro Majer je fantastičnom loptom uposlio Mislava Oršića, koji je utrčao iza leđa ruske obrane, ali nije dobro primio loptu. Domaćin je uzvratio u 15. minuti nakon što je Chidera Ejuke napravio nered u Dinamovoj obrani, ali je pucao pored gola.

Samo dvije minute kasnije, s ruba kaznenog prostora je zaprijetio Oršić, ali je Akinfejev obranio. U 25. minuti novu je priliku imao Ejuke, ali je još jednom pucao pored gola.

Za kraj prvog poluvremena Vlašić je izveo još jedan odličan potez, no tek su ga centimetri dijelili od Dinamova gola.

CSKA je najbliže vodstvu bio u 38. minuti, kada je dva puta zaprijetio Ejuke, srećom nigerijski napadač večeras nije bio raspoložen. Prvo je njegov udarac obranio Livaković, a iz drugog pokušaja je pucao preko gola.

Na otvaranju drugog dijela, zaprijetio je Vlašić, no Livaković je još jednom bio siguran. U 58. je pucao i Čalov, ali je Dinamova 'jedinica' još jednom odlično reagirala.

Prvu opasnost pred ruskim vratima u drugom dijelu vidjeli smo u 70. minuti, kada je Gvardiol pucao sa 20-tak metara, no lopta je završila preko gola. Nažalost, bilo je to sve od Mamićeve momčadi.

CSKA je bio opasan i u 87. minuti, no Livaković je zaustavio Sigurdssonov udarac. Do kraja susreta priliku je imao i Vlašić, ali je ponovo pucao preko gola.

  • +32
CSKA - NK Dinamo, nogomet, 2. kolo Europska liga, 29.10.2020. Izvor: Profimedia / Autor: Alexander NEMENOV / AFP / Profimedia

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

U drugom susretu ove skupine austrijski Wolfsberger je iznenađujuće svladao Feyenoord u Rotterdamu sa 4:1 (2:0) i tako zasjeo na čelo s četiri boda, dok je Feyenoord posljednji s jednim bodom. Trostruki strijelac za Wolfsberger bio je Liendl (6-11m, 13-11m, 60), a jedan je pogodak dodao Joveljić (66-11m), dok je gol za Feyenoord postigao Berghuis (54).

Skupina K
FeyenoordWolfsberger1:4
CSKA MoskvaDinamo Zagreb0:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Wolfsberger21104
2.CSKA Moskva20202
3.Dinamo Zagreb20202
4.Feyenoord20111
Sljedeće utakmice
5.11.FeyenoordCSKA Moskva
5.11.Dinamo ZagrebWolfsberger