oglasili se treneri

[VIDEO] Bjelica otkrio zašto nisu igrali Stojanović i Oršić, pa priznao: 'Da Gorica nije dobila crveni, ne bismo zabili do Božića'

09.02.2020 u 20:43

Bionic
Reading

Treneri Nenad Bjelica i Sergej Jakirović su se obratili javnosti nakon susreta Dinama i Gorice u 21. kolu HT Prve lige

Dinamo je u 21. kolu Hrvatski Telekom Prve lige ugostio Goricu. 'Modri' su slavili s 2:0, ali ih je Gorica dobro namučila čak i s igračem manje s kojim su igrali od 51. minute kada je Suk zaradio crveni karton. Nakon utakmice svoje su viđenje ponudili treneri Nenad Bjelica i Sergej Jakirović.

  • +11
Hrvatski Telekom Prva liga, 21. kolo, GNK Dinamo - HNK Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Nenad Bjelica je na teren poslao nešto izmiješani sastav s Ćužeom, Moharramijem i Zagorcem u glavnim ulogama.

'Stojanović nam je bio bolestan tri dana, Oršić je isto imao temperaturu pa zato nisu mogli nastupiti. Livaković je u Kupu dobio udarac u ključnu kost pa smo malo izrotirali ekipu. Na kraju smo pobijedili, a to je ono što smo htjeli', rekao je strateg Dinama.

Tri boda su tu, ali možda i teže od očekivanog.

'Igrali smo danas s jednom vrlo kvalitetnom momčadi koja se uvijek dođe nadigravati. Ne igraju onako kako igra većina momčadi u Hrvatskoj na Maksimiru da svi stoje iza i brane se. Gorica pokušava igrati i sve čestitke na tome. Da smo danas ostali do kraja 11 na 11, vjerojatno do Božića ne bismo zabili gol. Puno nam je pomoglo to isključenje Suka i nakon toga smo gledali malo bolji Dinamo, ali nismo gledali Dinamo koji ja želim gledati', kaže Bjelica.

Trener Dinama se osvrnuo i na kritike koje stižu nakon ispadanja iz Kupa.

'Normalno je da će biti kritika kada izgubiš jednu utakmicu. Ja sam čovjek koji ne traži alibi, ali stvarno su to bili uvjeti koji kvalitetnijoj ekipi daju manje mogućnosti da razviju ono što može igrati. Jesu li igrači umorni i imaju manjak koncentracije? Vidjet ćemo, pokazat će vrijeme. Znam od prošle godine da nije lako zadržati fokus i koncentraciju kada imaš toliku prednost', rekao je Bjelica pa dodao:

'Uz to, Rijeka nije bilo koja momčad. Nismo izgubili od Zeline, sa svim respektom prema Zelini, nego smo izgubili od Rijeke koja je druga, treća momčad već godinama. Brzo mi podcijenimo tu pobjedu Rijeke koja je bila zaslužena.'

Neki su nakon poraza od Rijeke podcijenili i samog Bjelicu koji je najavio i susretu s 'njegovim Osijekom'.

'Volim igrati protiv Osijeka. Dijete sam Osijeka, volim Osijek, volim nk Osijek, ali volim ga i pobijediti i to je cilj u idućoj utakmici. Istina je da neki podcjenjuju i moj rad, ali ima jako puno površnih analiza i površnih novinara. Mogu samo reći da sam ja ovaj moj trogodišnji ugovor koji ću možda odraditi, a možda neću, isplatio s odlukom da nas napusti Soudani. Ta je odluka klubu donijela pet milijuna eura i time sam sve rekao. Kada bismo tako površno analizirali, onda što reći na Diega Simeonea koji je peti u Španjolskoj i ispao je u Kupu od niželigaša, a zarađuje 43 milijuna eura. Površan novinar, površna analiza, ali ne čitam ja to sve', zaključio je Bjelica.

Gorica je ove sezone u dva navrata imala situaciju u kojoj u dva susreta za redom ne uspijeva zabiti.

'Nisam znao taj podatak. Nismo zabili, ali nije da nismo imali prilika. Vjerujem da će biti bolje. Moram čestitati svojim dečkima jer smo maksimalno odradili sve što smo se dogovorili. Naravno da je nakon crvenog kartona bilo sve teže. Dinamo je napravio očiti pritisak i nakon jednog kornera smo pali. Ali kažem, moram biti zadovoljan s prvih 55 minuta i moramo nastaviti u ovom smjeru', rekao je trener Gorice.

Gorica ima težak raspored. Nakon Osijeka i Dinama, slijede susreti s Rijekom i Hajdukom.

'Svaki krug imamo isti raspored. Ne treba očajavati radi toga. Stalno se treba dokazivati. Mi smo do sada u tim utakmicama uzimali minimalno šest bodova. Za sada imamo jedan, a u idućem kolu dolazi Rijeka. Moramo se pripremiti i odigrati još bolje nego danas.'

Hrvatska 1. liga

Rijeka-Slaven Belupo1:0
Dinamo Zagreb-Gorica17:30
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb20162250
2.Hajduk21125441
3.Rijeka21114637
4.Osijek2198435
5.Lokomotiva2194831
6.Gorica2086630
7.Slaven Belupo21531318
8.Inter Zaprešić21381017
9.Istra 196121361215
10.Varaždin21261312

Sljedeće utakmice

14.2.Lokomotiva-Istra 1961
15.2.Inter Zaprešić-Varaždin
15.2.Slaven Belupo-Hajduk
16.2.Osijek-Dinamo Zagreb
16.2.Gorica-Rijeka