IMPRESIVNI NOVAK

Vida: Od silnih skokova još sam narastao

24.08.2011 u 14:46

Bionic
Reading

Domagoj Vida još nije pošteno ni ušao u svoju prvu sezonu u Dinamu, a slavonski branič već je ostavio dubok trag u svom klubu

Vida je koordinirao Dinamovu obranu, bio impresivan i na zemlji i u zraku te, ukupno gledano, bio najbolji Dinamov igrač, izuzev heroja Kelave.

'Bilo je posla. Toliko sam skakao da mislim da sam se izdužio za centimetar', kaže Vida koji je u slavlju ostao i bez dijela glasa.

'Ovo je velika stvar, još ćemo malo proslaviti kad se vratimo', iskreno je rekao Vida ono u što nije trebalo ni sumnjati.


Uoči puta mnogi su očekivali lak posao u Švedskoj, no ispalo je obrnuto:

'Bila je odlična tekma, čestitao bih svima što smo ipak ispunili cilj. Bili smo u teškoj situaciji kada su oni počeli zabijati, ali smo se izvukli i sada zasluženo čekamo ždrijeb u četvrtak.'

Došao je prije tri mjeseca, ali gotovo od prvog dana ostavlja dojam kao da je ovdje već godinama. U Dinamu ne bi pogriješili čak i da ga stave na popis zamjenika kapetana:

'Prilagodljiv sam tip, i na terenu i izvan njega. Brzo s uklopim u novu sredinu, a s ovakvim dečkima u svlačionici u Dinamu je to bio najmanji problem. Zaista sjajno društvo, baš uživam.'

Dok nema kapetana Bišćana, Vida dokazuje svoju kvalitetu i uz Jerka Leku je ostavio najbolji dojam među ljetnim pojačanjima u Dinamu. S njim je Dinamo dobio drskost, ali i rutinu u zadnjem redu. Uz Tonela i Kelavu, uža obrana spremno čeka najveće izazove u njihovim karijerama.