DOBIO PEHAR PRVAKA

Vettel okrunjen u Parizu: Jako sam ponosan!

08.12.2013 u 13:38

Bionic
Reading

Četverostruki F1 prvak Sebastian Vettel primio je pehar za ovogodišnji naslov, na gala večeri FIA-e u Parizu

Podsjetimo, njemački 26-godišnji vozač nanizao je čak 13 pobjeda u 19 utrka te s ogromnom prednošću osvojio naslov ispred Fernanda Alonsa, a pritom je srušio i mnoge rekorde, uključujući i onaj Schumacherov u broju uzastopnih pobjeda u jednoj sezoni. Red Bullov prvi vozač sada ima četiri titule u nizu, a ako dođe i do pete sljedeće godine, opasno će se približiti svom njemačkom prethodniku na ljestvici najvećih vozača svih vremena.

'Ono što sam doživio bilo je nevjerojatno. Bio je užitak skočiti u ovaj bolid svakog vikenda i pokušavati dati sve od sebe. Jako sam se trudio cijele godine, a ono što mene i ekipu čini tako snažnima naša je strast i ljubav prema utrkivanju,' rekao je Sebastian Vettel prilikom uručivanja trofeja prvaka u Parizu.

'Ovo nije bila laka sezona, ali jako sam ponosan što smo nadišli probleme i dali prave odgovore na stazi. Nema riječi kojima mogu opisati kako je dobar osjećaj obraniti naslov i ove godine. Zahvalio bih se ekipi koja me je podržavala,' zaključio je trenutno najuspješniji vozač na svijetu.