uskoro će biti jasnije

Vettel i Hamilton se pomirili pred svima: Iskreno ili ipak ne?

07.07.2017 u 09:18

Bionic
Reading

Sebastian Vettel još jednom se 'posuo pepelom' na press konferenciji uoči Velike nagrade Austrije, a Lewis Hamilton tvrdi da je prihvatio njegovu ispriku. Je li to kraj trzavica između dva vodeća vozača prvenstva ili samo gluma?

Podsjetimo, Vettel je u napadu bijesa bočno udario Hamiltona uoči letećeg starta na Velikoj nagradi Azerbajdžana i dugo se čudio zašto je kažnjen prolaskom kroz boks i s deset sekundi penalizacije, da bi promijenio priču kad ga je FIA pozvala na dodatnu istragu i prijetila mu oduzimanjem bodova i suspenzijom za sljedeću utrku.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Azerbajdžana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Hamilton je pak proglasio Vettelovo ponašanje 'sramotom' i tražio maksimalnu kaznu, a kad je Nijemac pomilovan 'lajkao' je na Instagramu jedan buntovni status u kojem se optužuje krovnu automobilističku organizaciju da radi za Ferrari.

Novi promotori Formule 1 nisu htjeli propustiti priliku i uoči vikenda u Spielbergu stavili su Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela zajedno na presicu, no oni su je odradili diplomatski.

'Sad kad pogledam unazad, to je bio krivi potez. Bilo je nepotrebno i opasno. Napravio sam pogrešku i jasno mi je ako je nezadovoljan. No, poštovanje koje imamo međusobno pomoći će nam da krenemo dalje,' izjavio je Sebastian Vettel, a Hamilton se nije htio ispričati zato što je nazvao rivala 'sramotnim' i odvratnim' prije dva tjedna, ali je rekao:

'Prihvatio sam ispriku i možemo ići dalje. Žestoka borba je dobra za sport, ali mi smo uzori i moramo poslati određenu poruku. Imamo tu moć i moramo je na pravi način iskoristiti.'

Je li pomirba Vettela i Hamiltona iskrena ili lažna pokazat će već sljedeća sporna situacija koju bismo mogli vidjeti već ove nedjelje u Austriji...