NEPOŠTENO NATJECANJE

Veslanje u Riju na rubu skandala: Legenda ne može vjerovati!

07.08.2016 u 09:25

Bionic
Reading

Peterostruki olimpijski pobjednik Steven Redgrave nije impresioniran viđenim prvog dana veslačkih natjecanja u Riju, a uvjete na stazi nazvao je nepoštenima...

Veslanje na Igrama u Riju nije počelo na dobar način. Snažan vjetar učinio je uvjete za natjecanje izuzetno teškima, a najgore su prošli srpski veslači Miloš Vasić i Nenad Beđik čiji se san o medalji srušio nakon što im se čamac preokrenuo usred utrke.

Srpska posada nije bila jedina koja je imala problema. Mnogi su se žalili da im je čamac na cilju bio pun vode, a glas protiv uvjeta na stazi digao je i najveći veslač svih vremena.

'Ljudi govore kako veslačka staza lijepo izgleda, ali vidimo da natjecatelji jedva ostaju unutar čamca i djeluju kao da se prvi put natječu. To nije pošteno, uvjeti su blizu nemogućima za veslanje. Ovo ne prikazuje naš sport u najboljem svjetlu,' izjavio je osvajač pet zlatnih veslačkih medalja Steven Redgrave.

'Ako se natječeš na veslanju ovaj tjedan, bolje da znaš plivati,' priznala je Egipćanka Nadia Negm koja je bila jako blizu potapanju, kao i još nekoliko veslačica.

Organizatori pak poručuju onima koji se žale da su ovo Olimpijske igre i da uvjeti ni ne smiju biti laki. Hrvatski predstavnici braća Sinković i Damir Martin nisu dopustili da ih valovi i snažan vjetar ometu i sigurno su u subotu prošli prvu fazu natjecanja.

Ove nedjelje uvjeti su još gori pa je odgođen početak natjecanja, a ponedjeljak i utorak bi se mogli još i pogoršati...