BITKA ZA STOLOM

Veslaču Damiru Martinu olimpijsko zlato? Evo kako sada stvari stoje!

24.08.2016 u 08:08

Bionic
Reading

Olimpijske igre u Riju bile su najuspješnije u povijesti za Hrvatsku. Osvojeno je deset medalja, a od toga je bilo pet zlatnih. Možda će ih biti šest...

Hrvatska je imala veliku berbu odličja u Brazilu, pet zlata, tri srebra i dvije bronce. No, u slučaju veslača Damira Martina drugo mjesto u utrci samaca možda se pretvori u najsjajniju medalju.

Podsjećamo, hrvatski olimpijac u cilj je ušao s istim vremenom u stotinku kao Novozelanđanin Mahe Drysdale pa je na kraju odlučivao fotofiniš u kojem je suparnik bio brži za sedam tisućinki.

HOO se žalio jer smatra da je trebalo doći do podjele zlatnog odličja, a predsjednik Zlatko Mateša za Novu TV otkrio je kako se ta situacija razvija.

'To je materija koja je u nadležnosti Hrvatskog veslačkog saveza, oni su napravili jednu ekspertnu skupinu koja će vidjeti na koje se elemente možemo žaliti i onda ćemo, ako za to postoji dovoljno razloga, ići na Sportski arbitražni sud (CAS). Čim ekspertna skupina bude spremna iznijeti svoje mišljenje, mi ćemo u tom trenutku dalje reagirati', otkrio je Mateša.