u velikoj formi

Veslač Damir Martin potpuno razbio konkurenciju i osvojio zlato

12.05.2019 u 13:11

Bionic
Reading

Hrvatski veslač Damir Martin pobijedio je u samcu na regati Svjetskog kupa u bugarskom Plovdivu, dok su braća Martin i Valent Sinković zauzeli drugo mjesto u dvojcu bez kormilara

Olimpijski doprvak Martin dominantno je osvojio prvo mjesto sa šest i pol sekundi bržim vremenom od Bjelorusa Pilipa Pavoukoa, dok je treći bio Finac Robert Ven.

'Znao sam da će biti teško, ali sam i znao da sam upravo ja moj najveći suparnik. Vrlo sam zadovoljan postignutim vremenom i sada znam da idem u pravom smjeru. Prošle sezone nisam bio fokusiran samo na veslanje, ali ove godine sam sve posložio i očekujem velike stvari', kazao je Martin, koji je stazom prošao za 7:26.900 minuta.

  • +9
Damir Martin Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Olimpijski pobjednici iz Rija u dvojcu na pariće te aktualni svjetski prvaci u dvojcu bez kormilara prošli su ciljem u vremenu od 6:36.030 minuta, s malo manje od dvije sekunde zaostatka u odnosu na srpske predstavnike Martina Mačkovića i Miloša Vasića. Sinkovići su gotovo cijelu utrku bili treći, a u finišu su prestigli Španjolce.

'Znali smo da su Srbi brzi, ali su nas ipak iznenadili. Plan je bio da krenemo jako, ali su oni uspjeli pratiti naš ritam i zasluženo su pobijedili', kazao je Valent.

  • +7
Braća Sinković, Martin i Valent Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Četverac bez kormilara u sastavu Tomislav Šain, Ivan Piton, Patrik Lončarić i Anton Lončarić zauzeo je četvrto mjesto u finalu. U svom prvom nastupu na jednom velikom natjecanju hrvatski četverac je u samoj završnici napao Austrijance na trećem mjestu, ali su nakraju ipak ostali bez medalje s rezultatom 6:16.600 minuta. Slavili su Poljaci (6:08.400). 

Plovdiv je prva regata ovogodišnjeg Svjetskog kupa, a sljedeći nastup je na Europskom prvenstvu u Luzernu od 31.svibnja do 2.lipnja.