VN KANADE

Verstappenu 'pole position', do njega kreće najugodnije iznenađenje - bivši dvostruki prvak, a rezultat karijere u kvalifikacijama ostvario je Schumacher

18.06.2022 u 23:42

Bionic
Reading

Aktualni prvak Max Verstappen (Red Bull) osvojio je 'pole position' u kvalifikacijama VN Kanade u Montrealu, devete utrke prvenstva Formule 1

Vodeći u ukupnom poretku stigao je do svoje druge startne 'jedinice' sezone s vremenom 1:21.299, a odmah do njega, iz prvog startnog reda krenut će iznenađenje kvalifikacija Fernando Alonso. Bivši dvostruki prvak je u Alpineu imao zaostatak od +0.645. Bio je to dobar dan za Alpine, jer je njihov drugi vozač Esteban Ocon došao do sedme pozicije.

'Osjećaj je sjajan, za nas je to bio nevjerojatan vikend do sada. Bolid je bio super, bilo mi ga je tako ugodno voziti, a navijači su me tjerali da napravim još više. Mislim da ćemo Maxa napasti u prvom zavoju', izjavio je Alonso.

Iz drugog startnog reda utrku u Montrealu počet će Carlos Sainz (Ferrari, +0.797) i Lewis Hamilton (Mercedes, +1.592), a zatim slijede bolidi Haasa Kevin Magnussen i Mick Schumacher. Nijemcu je šesto mjesto najbolji rezultat u kvalifikacijama do sada i u nedjelju će pokušati doći do svojih prvih bodova u Formuli 1.

Spomenimo kako je u drugoj rundi kvalifikacija izletio Sergio Perez u Red Bullu te kreće kao 13. Najveći konkurent 'bikovima' – Charles Leclerc u Ferrariju, koji je u kvalifikacijama prvih osam utrka osvojio šest 'pole positiona' i dva druga mjesta, starta će sa začelja, kao 19. On je još ranije kažnjen zbog korištenja novih dijelova svojih pogonskih jedinica, jer je već iskoristio dopušteni broj komponenata.

Utrka u Montrealu vozi se u nedjelju od 20 sati.