TAEKWANDO

Veliki uspjeh; Lucija Zaninović brončana u Manchesteru

25.10.2014 u 22:03

Bionic
Reading

Hrvatska taekwondo reprezentativka Lucija Zaninović stigla je do novog velikog uspjeha osvajanjem brončanog odličja na trećem i posljednjem "grand prixu" sezone u Manchesteru

Splićanka je u kategoriji do 49 kilograma kao prva nositeljica bila slobodna u prvom kolu, u drugom je slavila protiv Brazilke Iris Tang Sing rezultatom 14-5, a u trećem je bila bolja od Tajlanđanke Wongpattanakit sa 7-3. U polufinalu je tijesno izgubila od Španjolke Brigitte Yague, daleko najbolje taekwondo sportašice u povijesti, četverostruke svjetske i četverostruke europske prvakinje, osvajačice nevjerojatnih 15 medalja na svjetskim i europskim prvenstvima te olimpijskim igrama. Španjolka je slavila rezultatom 5-4 što je na koncu Luciju ostavilo na trećem mjestu pobjedničkog postolja dovoljnih za novčanu nagradu od 1000 dolara i novih 14,40 bodova u igri za olimpijske igre u Riju 2016.

Koliko je "grand prix" u Manchesteru jak dovoljno svjedoči podatak da je na turnir stiglo čak deset olimpijskih pobjednika iz Londona. Manchester je bio i posljednji turnir koji se bodovao za plasman na ovogodišnji finalni "grand prix masters" koji se održava početkom prosinca u Meksiku i na kojem pravo nastupa ima samo osam najboljih taekwondo sportaša u svakoj olimpijskoj kategoriji. Lucija Zaninović je prva u kategoriji do 49 kilograma, a Ana Zaninović druga u kategoriji do 53 kilograma i vrlo vjerojatno će biti jedine Hrvatice na završnoj smotri u Meksiku s koje će pobjednici otići bogatiji za 80 bodova.

Drugog dana natjecanja nastupio je još Kninjanin Stipe Jarloni koji je nakon pobjede protiv Heinera Ovieda u drugom kolu izgubio od Meksikanca Cesara Rodrigueza.

U nedjelju na tatami izlaze Ana Zaninović i Martina Zubčić u kategoriji do 57 kilograma, te Filip Grgić do 68 kilograma.