Zanimljivo ime

Veliki transfer Istre 1961; posljednji klub HT Prve lige doveo ubojitog napadača iz redova nizozemskog velikana Ajaxa

09.02.2021 u 20:06

Bionic
Reading

Hassane Bande je dres nizozemskog Ajaxa zamijenio onim Istre 1961 u kojoj ostaje barem do kraja aktualne sezone

Istra 1961 se pohvalila zanimljivim pojačanjem. Novi igrač pulskog prvoligaša koji se bori za ostanak u Hrvatski Telekom Prvoj ligi je 22-godišnji Hassane Bande. Zanimljivo mladi napadač u Istru dolazi na posudbi iz nizozemskog velikana Ajaxa.

Do sada je igrao u belgijskom Mechelenu u kojem je u 27 nastupa zabio 12 golova i u švicarskom Thunu gdje je odigrao 13 susreta. Prije četiri sezone je stigao u Ajax za 8.2 milijuna eura i tamoje igrao za mladu momčad. Godinu dana nakon je debitirao i za reprezentaciju Burkine Faso za koju je od tada skupio pet nastupa.

U Istri ostaje najmanje do kraja aktualne sezone, a Puljani će nakon toga imati pravo na otkup njegovog ugovora. Istra je na zadnjem mjestu s 13 bodova iz 18 odigranih utakmica, a ispred njih je Lokomotiva koja ima 15 bodova, ali i utakmicu više. U Istri se nadaju da će dolaskom novog napdača krenuti put prema sredini tablice i izvući se od ispadanja.

Pogledajte još jednom najbolje golove 19. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.