ht prva liga - 20. kolo

[VIDEO/FOTO] Jedan fenomenalan gol Kristijana Lovrića bio je dovoljan Gorici za pobjedu i učvršćenje na trećem mjestu tablice

08.02.2021 u 20:04

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 20. kola Hrvatski Telekom Prve lige, Slaven Belupo dočekao je Goricu. Gosti su bili bolji, a svoju dobru igru naplatili su kroz jedan gol trenutno najboljeg strijelca lige, Kristijana Lovrića, kojom su došli do pobjede 1:0.

Gorica je na trećem mjestu s 36 bodova, dok su ih vodeći Dinamo i Osijek osvojili po 45. Iza Gorice je Rijeka s 30 bodova, ali i dvije utakmice manje. Slaven Belupo je ostao na sedmom mjestu s 20 bodova. Predzadnja Lokomotiva ima 15 bodova, a na začelju je Istra 1961 s 13 bodova, ali i utakmicom manje od 'lokosa'.

U prvom poluvremenu dvoboja u Koprivnici nije bilo pogodaka, ali nije nedostajalo uzbudljivih situacija na obje strane. Ipak, bolje prilike za pogodak imali su Goričani, ali je vratar Slavena Ivan Filipović zaustavio sve pokušaje gostiju.

Posla su imali i suci, kako Duje Strukan na terenu, tako i Ivan Bebek u VAR sobi. U 24. minuti Gorica je tražila kazneni udarac, nakon što je Matar pao u kaznenom prostoru. Snimka je pokazala da je domaći branič zahvatio Senegalca po nozi u pokušaju da mu izbije loptu, ali iz VAR sobe su ocijenili da to nije bio prekršaj za najstrožu kaznu.

I u 56. minuti su gosti mislili da ima elemenata za kazneni udarac, kad je udarac Kristijana Lovrića završio u bloku, a najbolji strijelac Prve HNL reklamirao da je lopta pogodila u ruku nekog od domaćih braniča. No, iz VAR sobe je još jednom stigla poruka da nema najstrože kazne.

Inicijativa Gorice isplatila se u 59. minuti. Špikić je pokrenuo akciju i predao loptu Lovriću, koji je na lijevoj strani ušao jedan korak u kazneni prostor i preciznim udarcem desnom nogom pogodio suprotni gornji kut pokraj nemoćnog vratara Filipovića.

To je bio 14. pogodak najboljeg strijelca hrvatskog nogometnog prvenstva, a postigao je na vrlo sličan način kako je to učinio i u prethodnom kolu na gostovanju u Varaždinu, kad je Gorica na kraju ipak poražena s 1:2.

Da tako ne bude i u Koprivnici mogao se u 71. minuti pobrinuti i Australac Kalik, ali je njegov udarac s desetak metara zaustavio Filipović.

U završnici utakmice Koprivničani su krenuli s petoricom napadača po izjednačujući pogodak, ali obrana Gorice je izdržala sva iskušenja i zasluženo došla do 11. ovosezonske pobjede.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +7
Slaven Belupo - Gorica (20. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL