ZNATE KOJEG?

Hajdukov trener Mislav Karoglan ima recept za pobjedu protiv Brazila, ali i igrača kojeg bi želio vidjeti na terenu

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 08.12.2022 16:16
  • Objavljeno 08.12.2022 u 16:16
Bionic
Reading

Hrvatska u petak igra utakmicu četvrtfinala svjetskog prvenstva. Suparnik Dalićevoj momčadi bit će reprezentacija Brazila. Naravno, dvoboj je to koji zaslužuje pozornost u svim krajevima svijeta, pa tako i u Singapuru

U najavi četvrtfinalnog okršaja Hrvatske i Brazila, singapurski mediji sjetili su se Mislava Karoglana, Hajdukova trenera koji je dvije sezone nosio dres bivšeg prvoligaša Warriors FC (tada još Singapore Armed Forces).

Karoglan je u razgovoru za Straits Times ocijenio je da Hrvatska nije bez izgleda protiv peterostrukog prvaka svijeta.

'Hrvatska mora biti disciplinirana, kompaktna i hrabra u isto vrijeme. Utakmica s malo golova naša je šansa. Imamo igrače koji su sposobni stvarati prilike i zabijati golove te koristiti obrambene slabosti koje Brazil ima zbog svojeg stila igre', ističe 40-godišnji stručnjak, a prenose Sportske novosti.

Ponovio je često isticani podatak da neke zemlje imaju više registriranih nogometaša nego što Hrvatska ima stanovnika.

'Mi smo mala zemlja koja je u svojoj povijesti prošla kroz puno stvari. To je razlog zbog kojeg igrači koji nose dres reprezentacije čine to s puno ponosa'.

Naravno, kao trener Hajduka, 'sjetio' se i Marka Livaje, a baš u njemu vidi Dalićevo 'tajno oružje' za probijanje brazilske obrane.

'Kao klub smo jako ponosni na Livaju. Zaslužio je svoju šansu zbog posvećenosti i razine dominacije koju je pokazao u domaćem prvenstvu. Nadam se da će biti na terenu i pomoći suigračima u suočavanju s jednom od najmoćnijih svjetskih momčadi', poslao je Karoglan poruku izborniku Daliću.

  • +74
SP Katar: Japan - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal