kapetan 'vatrenih'

Luka Modrić s puno optimizma najavljuje utakmicu s Brazilom te otkriva što Vatreni moraju napraviti da bi na kraju slavili: Imamo šanse

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 08.12.2022 14:12
  • Objavljeno 08.12.2022 u 13:43
Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić najavio je sutrašnju utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Brazila (petak, 9. prosinca, 16 sati). Svi su spremni i čeka nas pravi nogometni spektakl

'Nekoliko puta sam igrao s Brazilom, ali još ih nismo uspjeli pobijediti. Nadam se da će se to promijeniti. Brazil ima fenomenalne igrače na svakoj poziciji. Moramo biti agresivni, trkački na nivou i ne dozvoliti im da se razigraju. To je važno kad ne budemo imali loptu, moramo biti agresivni i čvrsti i ne dati im da se razmašu', rekao je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić najavljujući sutrašnji (petak, 9. prosinca, 16 sati) četvrtfinale Svjetskog prvenstva protiv Brazila pa dodao:

'Brazil i Argentina su najbolje svjetske ekipe s puno velikih igrača. Uživam ih gledati, gušt je igrati protiv takvih ekipa. Imamo jednu takvu šansu sutra. Igrali smo i s Argentinom i s Brazilom. To je praznik nogometa i nešto što svaki igrač želi. To su velikani nogometa.'

Usporedio je Modrić sutrašnju utakmicu s onom protiv Francuza u finalu SP-a 2018. godine...

'Francuska je taj rang, samo je ono bilo finale. No, to je ta veličina utakmice...', kaže kapetan 'vatrenih' koji je otkrio ima li nervoze u našim redovima uoči sraza s Brazilcima:

'Napravili smo veliku stvar ulaskom u četvrtfinale, ali bez obzira na to, želimo još više. Čeka nas možda i najveća utakmica na turniru protiv jednog od favorita za osvajanje naslova. Uvijek su favoriti, ali po prikazanoj igri na ovom prvenstvu s pravom su u toj grupi. Moramo biti pravi, dati svoj maksimum kao i u svakoj utakmici do sad. Moramo dati maksimum mogućnosti i odigrati najbolju utakmicu. U tom slučaju imamo šanse. Ne zadovoljavamo se ulaskom u četvrtfinale. Imamo svoju snagu, vjerujemo u nas i tako ćemo se postaviti na terenu. Znamo da nas čeka utakmica protiv velikog protivnika, ali imamo svoje snage, vjerujemo u sebe i tako ćemo se i postaviti.'

  • +74
SP Katar: Japan - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Kamerun je jedini na ovom SP-u uspio pobijediti Brazil...

'Nisam imao priliku gledati tu utakmicu, ali Brazilci su dosta toga promijenili. Nisu igrali s najjačom ekipom, ali imaju igrača za složiti dvije top momčadi. Nije to mjerilo, ali pokazuje da se i njih može pobijediti. Svaka je utakmica za sebe. Pokazali smo mentalnu snagu i čvrstinu u produžecima i penalima. Ako dođe do toga, zadnja utakmica nam je dala veliko samopouzdanje i ući ćemo samouvjereni. Vidjet ćemo što će biti. Spremni smo na sve', odlučan je Modrić.

Njegov suigrač iz Real Madrida, mlada zvijezda Brazila Vinicius Junior, je o Luki govorio biranim riječima. Što on kaže na to?

'Lijepo je čuti kad biranim riječima priča o meni. On je odličan dečko i u super smo odnosu. Igra u velikoj formi i pokazao je da je odličan igrač. Sutra će biti jako teško zaustaviti ga. Suigračima ću savjetovati i pomoći da mu se oteža posao. Svatko se ovdje bori za svoju zemlju', kazao je Modrić koji će se sutra susresti s Brazilcima s kojima je igrao i s kojima još igra:

'Veselim se da ću vidjeti neke bivše i neke sadašnje suigrače. Bit će posebno igrati protiv njih. Prijatelji možemo biti poslije utakmice, ali na terenu se svaki od nas bori za svoju državu. Pokušat ćemo dati maksimum da odemo korak dalje.'

Atmosfera u reprezentaciji je sjajna, a Modrić je otkrio i igraju li na treninzima 'vatrnih i dalje stariji protiv mlađih:

'I dalje postoje te utakmice samo ovaj puta starci pobjeđuju. Jednom je bilo neriješeno, ali uglavnom starci pobjeđuju. Organizacija i atmosfera su odlični. Osjećamo se ugodno i uživamo ovdje. Nema puno putovanja i nemam nikakve primjedbe. Sve je u najboljem redu', kaže Luka Modrić te za kraj ostavlja pravu poslasticu - na pitanje hoće li igrati na sljedećem SP-u i koja je njegova tajna pomlađivanja rekao je:

'Ne razmišljam o budućnosti. Vidjet ću dokad ću igrati za reprezentaciju. Sada sam 100 posto koncentriran na Svjetsko prvenstvo. Drugo, nažalost nemam neku taktiku ili nešto za pomlađivanje kao što je bilo za rast. Ako imate vi, javite se', sa smiješkom je zaključio kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal